Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

800 чужденци идват в родопско село за английски фестивал на ливади

Английски фестивал на поляните над смолянското село Полковник Серафимово ще се проведе от 12 до 15 юни. Участие до момента са резервирали 800 чужденци от целия свят – от Южна Африка до Северна Америка.  Очакват се и над 200 българи също да се присъединят към купоните на поляните.

Идеята за нетрадиционното парти е на синовете Бен и Деймиънд на първия заселил се преди 17 години англичанин в селото Дънкан. Той има три къщи и 35 декара в местността „Крушата“, където се провежда фестивала.

Чужденците резервират къщи в селото или палатки на ливадите, които се осигуряват от военните от 101 алпийски батальон в Смолян. Военните им осигуряват със съдействие на община Смолян и две водоноски.

Обещанието за спиращ дъха пейзаж, артистично обкръжение, екстремни забавления и музика от различни жанрове привличат туристите.

Чужденците ще се извозват от селото с руски стари автобуси, коне и каруци. За партито вече се монтирана ливадите всичко необходимо за купона. От две сцени ще озвучават баирите 48 известни чужди групи, солови изпълнители и диджеи. Организаторите планират да направят и парад за началото на фестивала с кукери.

"Организацията на Фестивала е единствено по интернет, тя много се различава от организирането и провеждането на един събор в България", разказа пред Радио Пловдив една от редовните участнички във феста Лидия Чаушкова Томс.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха пиян шофьор, опитал да прикрие нарушение

Шофьор, употребил алкохол, опита да скрие нарушението си. Около 21 30 ч. снощи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив с колата си „Хюндай“ 49-годишният мъж е отнел предимство и е блъснал мъж с мотопед. След това избягал от мястото на инцидента.  Мотопедистът по-късно е спрял патрулиращ по булеварда полицейски екип и е разказал за случая. След това при..

обновено на 06.08.24 в 19:12

Потушиха пожара над Асеновград

Потушен е пожарът, който следобед избухна близо до ВЕЦ-а в кв. "Изток" в Асеновград, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.  Сухи треви горят над Асеновград П ричината все още не е установена, допълниха от дирекцията.  По информация на пожарната служба са се запалили сухи треви над ВЕЦ-а, като..

публикувано на 06.08.24 в 19:05

Сухи треви горят над Асеновград

Сухи треви горят над асеновградския квартал „Изток“ в подножието на планината.  Огънят се е запалил преди около час.   На място са изпратени две екипа на пожарната. От там уверяват, че няма опасност за хората и за близките постройки. 

публикувано на 06.08.24 в 16:31

Изплатиха държавната помощ за пострадалите от пожара в Отец Паисиево

Министерски съвет отпусна първите 15 780 лева на пострадалите семейства от пожара в село Отец Паисиево, община Калояново. Те са част от изплатените  300 000 лева държавна помощ на семействата, пострадали от природни бедствия през това лято. През юли 42 вили изгоряха напълно от огнената стихия, като подадените заявления за помощ в общината са..

публикувано на 06.08.24 в 15:54

"Полицай" Попов и "инспектор" Петров мамят пенсионери в Пазарджик

Полицията в Пазарджик отчита отново активиране на опитите за телефонни измами в региона. Използва се познатата схема, при която измамниците се представят за полицаи. Важен момент в обаждането е, че измамниците обикновено се представят за "полицай Попов" и "инспектор Петров". Те атакуват самотните възрастни хора психически, като им обясняват, че са..

обновено на 06.08.24 в 11:23