Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Пловдив - коректност към фактите и качествена програма

| обновено на 05.06.15 в 14:26

Радио Пловдив отбелязва днес своята 60-та годишнина. 

Празничният концерт за нашите слушатели и приятели, който ще изнесат музикантите и певците от Пловдивската опера, ще започне в 18 часа в Дома на културата „Борис Христов”.  

В програмата са включени популярни оперни арии. Преди началото на концерта ще бъде излъчен и филм за Радио Пловдив, подготвен от колегите от Българската национална телевизия. 

Годишнината на Радио Пловдив е повод за разговор с Марин Данев, главен редактор на медията. Разговор не само за празниика, но и за делника на Радиото. 

Създадено през 1955 година, Радио Пловдив е част от Българското национално радио, независима медия, която отстоява свободата на словото и мисълта, информира обективно и честно слушателите и посредничи в диалога между институциите на демократичната държава и обществото. 

Плурализмът на мнения и различните гледни точки при отразяване на събитията е наш основен принцип. За нас е важно да провокираме обществен дебат - в сблъсъка на мнения ставаме по-информирани, по-независими, по-свободни, а и по-толерантни. 

Най-важно за нас е качеството на програмата, съдържанието, което създаваме. В епохата, когато всеки човек може да бъде медия, за нас е важно да съхраним доверието на слушателите си. Това става с отговорно и честно отношение към фактите, обективна и коректно поднесена информация. Другото е участие в чужди PR кампании и манипулативни сценарии.

Радио Пловдив е първото българско радио, излъчващо на живо в Интернет – още от март 1998 година. Можете да ни откриете в интернет на radioplovdiv.bg, да ни следвате и във фейсбук. 

Тези различни информационни канали ни дават възможност да достигаме до повече слушатели и читатели, но още веднъж повтарям, че те са само средство. Всеки може да бъде чут, друг въпрос е дали ще продължиш да го слушаш. Затова се стремим чрез смислено съдържание на програмата си да привличаме нови слушатели и да запазим тези, които вече са ни избрали. 

За нас в Радио Пловдив е важно да правим радио за активните хора, тези, за които информацията е капитал, а музиката и развлечението са част от удоволствието да живееш. 

Цялото интервю с Марин Данев може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12