Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дедево излиза утре на протест

До няколко дни ще бъде обявена открита обществена поръчка за ремонт на пътя за Дедево, който пострада след обилните дъждове миналото лято. Това съобщи за Радио Пловдив кметът на община „Родопи” Пламен Спасов по повод готвения утре протест от жителите на селото. Причини за недоволството им са забавеният ремонт на пътя и проблемите с водоснабдяването, които стават все по-сериозни през летния сезон. 

На 3 места пътят за Дедево и Равнища е сериозно компрометиран от активирани свлачища, а през зимата дъждовете и снегът отвориха нови дупки. Община „Родопи” нищо не прави по проблема, въпреки че има отпуснати средства от държавата за ремонт на пътя, обясни Иван Арамазов, секретар на Сдружението с нестопанска цел „Дедево 2013”, което организира протеста.
 

Преди няколко години пътят за Дедево бе преасфалтиран по времето на предишното ръководство на общината. Пари за ремонта му след бедственото положение миналото лято наистина бяха отпуснати, но дъждовете и снегът усложниха нещата, обясни кметът на общината Пламен Спасов. 

Жителите на Дедево настояват да се реши и дългогодишният проблем с водоснабдяването на селото, в което през лятото живеят близо 2000 човека. Още преди няколко години предприехме мерки за това, тази година също се работи, допълни кметът на общината.

По 3-ия проблем, който повдигат жителите на Дедево – нова сграда на кметството, кметът на община „Родопи” припомни, че има определени помещения за административните нужди на жителите на селото. На този етап не можем да отделим още средства за строеж на нова сграда в Дедево, където живеят постоянно едва 55 жители, допълни Пламен Спасов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52

Министър Цоков ще присъства на дипломирането на педагозите от ПУ

Абсолвентите - бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. На промоцията в Пловдив ще присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

публикувано на 19.04.24 в 06:49

Средните училища представят на форум специалностите си

Професионални гимназии, средни училища и училища по изкуства и спорт ще презентират изучаваните при тях специалности на двудневен форум , организиран от екипа по кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие в Общинския детски комплекс. Изложението „Дни на професиите“ ще се проведе днес и утре в сградата на центъра на бул. „6..

публикувано на 19.04.24 в 06:20

Откриват късноантична сграда "Ирини“ в подлез "Археологически"

В Международния ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално ще бъде открита късноантична сграда "Ирини“, която се намира в подлез „Археологически“ и е част от сериен обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“.   Заедно с това ще бъде отбелязана  и третата годишнина на..

обновено на 18.04.24 в 16:31