Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов спортен комплекс за близо 2 милиона лева строят на Гребната база

| обновено на 17.06.15 в 16:43

Кметът Иван Тотев и районните кметове на „Централен” и „Западен”  Георги Титюков и Димитър Колев дадоха старт на изграждането на нов общински спортен комплекс в района на Гребната база. Теренът се намира в непосредствена близост до изграждащият се Младежки център и новата детска площадка, която вече е почти готова. 

Специална осветителна система, 5 игрища - три футболни с подвижни трибуни за 500 зрители и две комбинирани - за волейбол и баскетбол, 1200 метра фитнес на открито, писта, маси за тенис и чисто ново тревно покритие ще бъдат изградени на площ от малко над 10 декара и ще са готови в началото на месец септември, увери градоначалникът. По думите му, това е най-големият общински спортен комплекс  в Пловдив и един от най- мащабните в страната. 

Първа копка на новия спортен комплекс

Инвестицията е в размера на 1 милион 750 хиляди лева с ДДС, като всички съоръжения, освен футболните игрища, ще се ползват безплатно от пловдивчани. 

„Седалките на игрищата за футбол ще са алуминиеви и ще могат да се сглобяват и разглобяват за няколко часа. Тревата е холандска, одобрена от УЕФА и издържа на натиск от 150 000 стъпвания, а шест съблекални ще могат да се използват от спортуващите в комплекса”, поясни от своя страна Георги Титюков. 

Тотев подчерта, че новият спортен център е част от политиката на Община Пловдив да развива градските зони за отдих като парк "Лаута", Бунарджика, Младежкия хълм и Гребната база, които според него са изключително разпознаваеми и посещавани от пловдивчани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вертолети помагат за гасенето на пожарите в Средна гора, има опасност за две села

Военнослужещи и два хеликоптера от 24-та авиобаза в Крумово се включват в гасенето на големия пожар, който гори в Средна гора . Те ще действат за погасяване на пламъците в землището на село Песнопой, община Калояново, и село Михилци, община Хисаря.  Хеликоптерите „Ми-17“ и „Кугър“ излетяха в 13.21 часа..

обновено на 12.07.24 в 17:08

Верижна катастрофа до Пазарджик затруднява трафика на АМ "Тракия"

Верижна катастрофа затруднява движението в района на 102-рия километър на автомагистрала „Тракия“.  Сблъскали са се 4 коли в платното в посока Бургас, има и пострадали 2 жени, които са транспортирани в пазарджишката болница. Движението не е спряно, а се регулира от екипи на "Пътна полиция". В района на катастрофата има лека тапа, трафикът се..

публикувано на 12.07.24 в 16:30

Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите

Областният управител на Пловдив Христина Янчева обяви бедствено положение в общините Хисаря и Калояново.  Мярката се въвежда, за да бъдат ликвидирани пожарите в землищата на хисарските села Песнопой и Михилци и калояновските  Сърнегор и Отец Паисиево. В документа се посочват и конкретните мерки, които ще бъдат предприети от кметовете на..

публикувано на 12.07.24 в 16:00

ЕГ "Пловдив", Хуманитарната и ЕГ "Иван Вазов" пак са най-желани в Пловдив

Най-много седмокласници искат да учат английски език в Езикова гимназия "Пловдив" . Подадени са 1238 заявления за първо класиране точно в този профил, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.   Тя уточни, че в желанията на учениците следват Хуманитарни науки с английски език в Хуманитарната гимназия и ЕГ..

публикувано на 12.07.24 в 15:51

Огън бушува в труднодостъпен район в Родопите

Пожар гори в труднодостъпен горски масив между селата Сливка и Сейменци в община Баните.  Пожарът е низов. Горят сухи треви и храсти. Все още не се знае какъв периметър е обхванал огънят. Изпратени са два екипаогнеборци. Към екипите от пожарникари са се присъединили и служители на Държавно горско стопанство – Славейно, и доброволци от селата Сливка,..

публикувано на 12.07.24 в 15:46