Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нов опит на държавата да игнорира Пловдив от управлението на МБАЛ "Пловдив"

Общо събрание на акционерите на МБАЛ ”Пловдив” ше се проведе днес. В дневния ред е включено вдигане капитала на дружеството с 500 хиляди лева, както и на дяловото участие на държавата, за което се правят опити от години. Предвиждат се  и смени в съвета на директорите. 

В момента държавата държи 73% от дяловете в лечебното заведение, останалите акции са разпределени сред общините в областта, като Пловдив притежава най-голям дял - 10,77%. 

На последната сесия пловдивския общински съвет упълномощи своя представител  - Ясен Михайлов, да гласува против предложението  на здравното министерство да увеличи капитала на дружеството, защото на практика така дяловото участие на Пловдив ще се сведе до минимум. 

На събранието съветът на директорите ще  се запознае и с  доклада  за дейността на дружеството през 2014 година.


Още от категорията

Свлачище блокира пътя пътя за Лъки

Свлачище изцяло блокира пътя от Асеновград до Лъки. Сигналът за паднали дървета, камъни и пръст е получен на спешния телефон 112 в 20,33 часа тази вечер. Свлачището е на около километър след село Югово в посока град Лъки, уточняват от полицията в Пловдив. Затворени за движение са и двете пътни платна. На място е изпратен автопатрул на Районното..

публикувано на 03.03.21 в 22:36

Прослава и признателност за освободителите в Пловдив

Стотици пловдивчани и гости на града се изкачиха на Хълма на освободителите, за да отбележат Националния празник на България 3 март.  Пространството около паметника на руските освободители почерня от народ, който в хубавото време дойде да изрази признателостта и почитта си пред тяхното дело.  Политици, общественици, градски и областни..

обновено на 03.03.21 в 18:25

Стотици се събраха на площада в Пазарджик

Стотици жители на Пазарджик се събраха на площад „Константин Величков“, за да участват в церемонията по издигането на националното знаме.  Преди това бе отслужен благодарствен молебен за здравето и благоденствието на българския народ. С венци и цветя бе почетена паметта на загиналите герои в национално-освободителните борби.  Репортажът на..

публикувано на 03.03.21 в 18:24

Венци за руските войни, загинали край Цалапица

Тържествената церемония за Националния празник в община "Родопи" се проведе в местността "Каламица" край Цалапица . Там се е състояла една от най - големите битки за освобождението в региона.  Пред мемориала на десетките загинали руски войни почит отдадоха кметът на "Родопи" Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов, кметът на Цалапица Ивайло..

публикувано на 03.03.21 в 18:09

Асеновград се поклони на загиналите за свободата герои

В Асеновград честването на 3-ти март започна с  панихида в памет на загиналите герои, отслужена в църквата "Свети Димитър" от асеновградски свещеници.  На гроба на прапоршчик Вишняков в двора на храма бяха положени венци и цветя. В чест на националния празник на България под звуците на химна бе издигнато и българското знаме. Пред читалище..

публикувано на 03.03.21 в 17:43