Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Молескин" среща "Плакат комбинат" на живо в Ядрото

| обновено на 26.06.15 в 15:04
Виктор Янков и Стефка Цанева, водещи на Молескин

На 26 юни (петък) Ядрото в Капана освен едно от средоточията на програмата на One Design Week ще се превърне и във временно студио за предаването "Молескин" по Радио Пловдив. 

Гости в специалния "само/жив" брой на предаването ще бъдат артисти от "Плакат комбинат", които ще разкажат за любовта си към плакатите, изложбата "Любим град ", която е част от One Design Week и разбира се, ще представят някои от любимите си песни. 

СнимкаЩе чуете любимата музика на:

Анна Симеонова 
Милен Гелишев
Мариян Дзин 
Андон Георгиев
Мариета Ценова


За изложбата „Любим град“

Акцент в изложбата е любимият град на 20 български дизайнери и техните визуални интерпретации на местата под формата на плакати. Куратор на проекта е Анна Симеонова, която посредством своята платформа plakatkombinat.com лансира добри практики в плакатното изкуство.

Изложбата вече има своята премиера в Лондон през декември 2014, когато дебютира като част от програмата на третия Лондонски фестивал на българската култура.

За "Молескин"

"Молескин" е предаване за култура и музика, което се излъчва всеки петък от 17 часа с повторение в неделя от 19 часа по Радио Пловдив. В предаването интересни личности представят себе си чрез музика. 

Досега гости са били добре познати пловдивски лица като Александър Секулов и Манол Пейков, хора от света на театъра като Ани Васева, Стайко Мурджев и Петко Венелинов, артисти като Войн де Войн, Ясен Згуровски и Кирил Кузманов, млади диджеи и продуценти като Мелформатор, VisitorQ, Electro Pioneer и още много други.

 Водещи и автори на предаването са Виктор Янков и Стефка Цанева, тонрежисьор е Кристиян Белев.

Още от категорията

Премиера на "Смирено" на Петър Краевски в Първо студио на Радио Пловдив

Новата стихосбирка на Петър Краевски, озаглавена „Смирено“, ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 15 февруари от 18.00 часа. Новата книга излезе в края на 2023 г. от "Жанет 45". Корицата и илюстрациите са на Иван Краевски.  „Смирено“  съдържа над 65 стихотворения, бял стих, с добре овладяна ритмика, както и няколко текста в..

обновено на 15.02.24 в 06:57

13 февруари - Световен ден на радиото

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Общото събрание на ООН през 2012 година, 13-и февруари е обявен за Световен ден на радиото. Денят е избран неслучайно - рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации е именно 13 февруари - през 1946 година. 13-тото издание на празника на радиото през 2024-а година е специално, като..

публикувано на 13.02.24 в 07:57

"Велин Рок Блок" празнува своя 1500 брой в ефир

Най- дълголетното предаване за рок музика в българския радиоефир „Велин Рок Блок” ще празнува наживо на 30 януари. Празничното издание ще е четиричасово и рок маратонът ще започне, както обикновено, в 20 часа, но ще продължи още два екстра часа - до полунощ! Водещият проф. Велин Станев е поканил много и различни събеседници – личности,..

обновено на 30.01.24 в 06:22

"Споделено" с Августина Петкова заменя "Любопитно петолиние" по Радио Пловдив

Радио Пловдив започва излъчването на новото информационно- музикално предаване „Споделено“ с водещ Августина Петкова. „Споделено“ ще е в ефир всяка неделя от 13.00 до 15.00 часа, като наследява времето на емблематичното„Любопитно петолиние“ на Тома Спространов, чието последно издание беше излъчено в последния ден на 2023 година...

обновено на 14.01.24 в 07:43

Сбогуване с "Любопитно петолиние" след 57 години в ефир

На 31 декември 2023-та година, за последен път в ефира на Радио Пловдив бе излъчено  " Любопитно петолиние "  с автор и водещ Тома Спространов . В първия ден на 2024-та  емблематичното предаване навърши 57 години!  То води началото си от 1967 година, като обединява три предавания: "На крилете на песента", “Минута за джаз” и “Нашият диско клуб”...

публикувано на 02.01.24 в 15:44