Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив озвучават Smokie по последен "писък на техниката"

Още в края на миналата седмица стана ясно, че първият концерт в новата зала „Колодрума” ще бъде на 19 октомври, когато на сцената ще се качи фронтменът на „Смоуки” Крис Норман. 

Новото пространство специално за тази проява може да приеме 7400 зрители, които освен на хубава музика ще се насладят и на специални ефекти.

От пресконференцията на организаторите от “Арт БГ” стана ясно, че специален екип инженери със странни джаджи ще настроят акустиката в зала „Колодрума”. За концерта ще бъде инсталирана чисто нова, последен писък на техниката, немска озвучителна техника „Ди енд Би”.

Преди това кметът Иван Тотев изказа задоволството си за новата придобивка на града – зала, предназначена за 28 вида спорт и за концерти.

Организаторите обещаха огромни ЛЕД екрани и няколко видеокамери за близки планове, както и специално разработена осветителна система за шоуто на Крис Норман, който пристига в Пловдив с бенда си, като предишния ден – на 18 октомври ще има концерт в София.

64-годишния музикант Крис Норман има дълга кариера със „Смоуки”, като и сега ще изпълни хитове като „Миднайт Лейди”, „О, Керъл”, „Би май бейби”, „Уат кен ай ду”, „Ливинг некст доор ту Алис” и много други.

В личен план Крис Норман има 5 деца. Жени се едва 20-годишен за съпругата си и никога не се е развеждал. Двамата се радват вече на четирима внуци.

По-възрастните и паметливи почитатели на Смоуки и Крис Норман ще си спомнят, че групата е идвала в Пловдив и София още по времето на Желязната завеса. На стадион „9 септември” Смоуки свирят през далечната 1983 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Концерт на Б.Т.Р. за създаването на фондация „Дамасцена“

Рок настроение и високи температури в последния слънчев септемврийски ден, когато любимата банда Б.Т.Р. закри сезона в етнографски комплекс „Дамасцена“. Със зрелищен концерт момчетата от Б.Т.Р отново се раздадоха за публиката и пожелаха успешно развитие на новоучредената едноименната фондация. На 28.09.2024 г. на сцената в комплекс..

публикувано на 01.10.24 в 13:53

С голям концерт Пловдивската опера открива сезона

Държавна опера –Пловдив открива симфоничния сезон с голям концерт в Дома на културата "Борис Христов". Диригент е Григор Паликаров, а солисти са Мичо Димитров и Виктор Тренев. Програмата включва - Панчо Владигеров - Песен из „Българска сюита“ оп. 21, Георги Златев - Черкин – „Севдана“, Пабло Де Сарасате – „Цигански напеви“, Камий..

обновено на 01.10.24 в 10:19

Отбелязваме Международния ден на музиката и поезията

Днес отбелязваме Международния ден на музиката и поезията 1 октомври. Реконструкция на български обичай и музика от XVI век показват в Eтнографския музей. Този проект е вдъхновен от сведението на един немски пастор от средата на ХVІ век, изпратен на дипломатическа мисия в Османския двор, който наред с всичките интересни сведения за..

публикувано на 01.10.24 в 06:31

Поетът Владислав Христов с награда от конкурса „Морето“

Пловдивският поет Владислав Христов спечели първа награда от националния конкурс „Морето“, който се провежда за девети път в Ахтопол. Награждаването се състоя в неделния ден, на 29-и септември, в артистичното пространството на Galera ah gallery. Събитието е организирано от сдружение „Лумен”. Втора награда за поезия спечели Нинко..

обновено на 30.09.24 в 17:11

Преге - предаване за света на книгите, 28.09. -04.10.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 28. 09. 2024г. бяха представени следните заглавия: БНР подкасти · Преге - 28 септември 2024 Рубрика „Напълно непознати“ (нови книги) Итало Калвино. Няка спи под камък. Размисли за литературата и обществото. Есета. 480 стр., ок. 6А, Колибри, 2024г...

публикувано на 30.09.24 в 12:13