Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решават след седмица да пуснат ли от ареста адвокат Владимир Елдъров

Апелативният съд отмени днешното заседание по жалбата на адвокат Владимир Елдъров за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека. Причината е отвод на съдия Евдокия Кемалова. 

За Радио Пловдив тя обясни, че е преподавала на обвиняемия по три дисциплини в университета, затова не било редно тя да гледа делото. Следващото заседание бе насрочено за 14 юли. 

Пловдивският адвокат Владимир Елдъров е задържан  под стража с обвинения за палежи и  подбудителство за убийство и увреждане на имущество. През 2013 и 2014 година в съучастие с Радослав Керанов като подбудител и Светлин Спасов, Мартин Поптолев, Валери Бодуров и Петьо Пенев като извършители, запалили имущество със значителна стойност в Пловдив, Баня, Зелениково и Марково. 

Елдъров е обвинен и в това, че преди две години е участвал в подбудителство за убийството на колега му адвокат Владко Мерджанов. Третото му обвинение е в подбудителство за увреждане на автомобил, в който била хвърлена и мъртва птица. Защитникът на Владимир Елдъров адвокат Йордан Давчев припомни, че клиентът му е задържан вече пет месеца в следствания арест.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

обновено на 10.07.24 в 08:27

Полагат асфалтобетон на новия мост край Първомай

Затварят временно третокласния път Плодовитово – Асеновград в района на моста над река Марица край Първомай заради полагане на асфалтобетон на мостовото съоръжение, съобщиха от община Първомай.  Мостът ще бъде затворен за по 1 час днес, утре и вдругиден (10, 11 и 12 юли) от 07:00ч. до 17:00 ч. Движението ще се пренасочва по път II-66 Стара Загора –..

обновено на 10.07.24 в 08:27

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

До 8 години затвор заплашват лидера на НД "Русофили" и съучастника му

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение срещу двамата арестувани по досъдебното производство на ДАНС за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Това са председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов.  Дьовленски е обвинен като подбудител, а Гълъбов, като..

публикувано на 09.07.24 в 16:26