Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В „Родопи” обезщетяват 2800 собственици на земеделски земи

Общински съвет - "Родопи" даде старт на дълго чаканата процедура за обезщетение на собствениците на земеделски имоти

.  

С голямо мнозинство съветниците гласуваха списъци за обезщетение с общинска земя на правоимащите собственици. "Против" беше само един съветник от тричленната група на ФОРОР.

Ще бъдат обезщетени 2800 души, който очакват това да се случи от години, коментира кметът Пламен Спасов.

Става дума за хора, на които през 1945 - 47 година са били отчуждавани имоти за стоеж на пътища и заводи, обясни още Спасов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

публикувано на 19.07.24 в 11:22

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево. Днес ще бъде направен последен обход на площта на огъня и екипите ще бъдат изтеглени, като на място ще останат само дежурни, съобщи директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов.  В същото време снощи е пламнал огън на билото на Беклемето. Фронтът му не е голям, но е във..

публикувано на 19.07.24 в 08:42

Потушен е пожарът в Априлци

Пожарът край пазарджишкото село Априлци е потушен, няма опасност за селата Щъркелово и Елшица. Огънят тръгна в късния следобед вчера от покрайнините на селото и бързо навлезе в горския масив. В гасенето се включиха противопожарни екипи от Пазарджик, Панагюрище и Пловдив.  Борбата с огъня е продължила до 2 часа тази сутрин. Общата му площ е 2 300 декара,..

публикувано на 19.07.24 в 07:02

Пожарът край Априлци е ограничен

Ограничен е пожарът край панагюрското село Априлци. Няма опасност за селото. По-рано през деня там се запалиха горски масив и сухи треви около него. В гасенето се включиха всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки.  За гасенето се..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59