Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каназирева обжалва заповедта на Тотев за свалянето на билбордовете й

| обновено на 15.07.15 в 15:46
Снимка: Plovdiv24.bg

Лидерът на „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева обжалва в съда заповедта на кмета Иван Тотев за свалянето на билбордовете й. Делото е насрочено за 7 септември. 
„В Пловдив бе прекрачена границата, но няма да позволя този произвол! За кмета Тотев явно нашите искания – за по-ниски местни данъци и такси, за видеонаблюдение и сигурност, за спиране на кранчето за приятелските фирми и др., са предизборни. Ние няма да спрем да говорим”, заяви пред журналисти Каназирева.  
"Явно Иван Тотев не иска нашите послания да се въведат в Пловдив. Искам да попитам Бойко Борисов това ли е политиката на ГЕРБ", коментира и председателят на партията ген. Йордан Кюмюрджиев.
Снимка
Според лидера на „Съюз за Пловдив” в техните послания няма предизборна агитация по смисъла на Изборния кодекс, и свалянето на билбордовете е израз на страх и надменност от страна на кмета Иван Тотев, който също е кандидат за кмет от ГЕРБ. 
Според Изборния кодекс е забранено поставянето на предизборни материали извън предизборната кампания, която стартира 30 дни преди датата на изборите и която все още не е официално обявена. Билбордовете на "Съюз за Пловдив" са предизборна агитация, затова е издадена заповед за премахването им от кмета Иван Тотев на 13 юли. Според Изборния кодекс партията има 3-дневен срок, за да премахне агитационните си материали, иначе ще бъдат премахнати принудително, обясни пред Радио Пловдив секретарят на общината Ангелина Топчиева. 

Емануил Христов от Централната избирателна комисия коментира пред журналисти в Пловдив, че когато става въпрос за предизборна агитация, е необходимо първо да бъдат обявени изборите и след това действат правилата на Изборния кодекс. По думите му, билбордовете на Дани Каназирева не са предизборна агитация, а реклама. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръсния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

публикувано на 24.04.24 в 17:09

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54