Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторите искат поименно гласуване за Конституцията

Снимка: БГНЕС

Ще предложа още днес на колегите от Реформаторския блок да настояваме за поименно гласуване промените в Конституцията в петък. 

Това съобщи депутатът на РБ и член на правната комисия в парламента Петър Славов. По думите му съдебната реформа се използва, за да бъде атакуван Реформаторския блок чисто политически. 

„Когато това идва от формация като ДПС или БСП не ме учудва, но ме притеснява, когато идва от партия, която подкрепя това управление – в случая визирам АБВ”, обясни Славов и допълни: „Според мен до голяма степен те подвеждат премиера с декларацията, защото там има една точка за прекия избор на магистрати, който трябва да бъде разписан в Конституцията. 

Подобно предложение всъщност въобще няма в предложените промени за Конституцията”, коментира още народният представител. 

„Ако бъде изтеглен проекта сега по начина, по който е внесен, това означава, че ще бъде необходимо технологично време за работа, което няма да бъде достатъчно в оставащите десетина дена преди ваканцията през август, т.е. ще се отиде през септември да бъде внесен новият проект, а от внасянето му трябва да мине един месец преди да бъде разгледан и гласуван в комисия, а след това и в пленарна зала”, допълни Петър Славов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС ще запази цeлостта си заради опасността от предсрочни избори

Целостта на ДПС ще се запази заради опасността от предсрочни парламентарни избори. Тази теза защити Тайфур Хюсеинов от сайта „Обзор нюз“ по повод броженията в партията.  Според него поне дотогава ще бъде заровена томахавката между двете крила в ДПС, но на по-късен етап е възможно да се случат катаклизми в парламентарната им група.  „В..

публикувано на 10.07.24 в 10:51

Време е да се промени скалата на жълт и оранжев код за горещини

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна.  Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони..

обновено на 10.07.24 в 10:09

Идеалната температура за дълго шофиране в колата е около 22°

Автомобилният състезател Костадин Щерев ще ни преведе през опасностите на шофирането в горещините. "Не само жегите са проблем. Повечето коли имат климатици и когато направим рязка промяна в температурата, се получава понякога замайване и дискомфорт и това може да ни разсее от пътната обстановка", обясни той. Автомобилният състезател препоръча да..

публикувано на 10.07.24 в 08:50

Плащането през клинични пътеки ощетява пациентите

За ескалиращ проблем при пациенти с урологични онкологични заболявания, който им причинява трайна инвалидизация съобщи на пресконференция проф. д-р Димитър Шишков в Клиниката по урология в УМБАЛ "Пловдив“. По думите му  болни с рак, при които е можело да  бъде направена операция със смяна на пикочния мехур, са лишени от шанса да бъдат лекувани..

публикувано на 09.07.24 в 13:20
Светлин Тачев

Доган държи Пеевски в шах и го кара да се чуди какво става

Юли е времето за поредните опити за ново управление. За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан". Д-р Тачев каза, че изглежда много трудно формирането на кабинет, с втори мандат почти невъзможно, остава надеждата за..

публикувано на 09.07.24 в 08:53