Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият гребен канал - за плуване и пързаляне?

| обновено на 24.07.15 в 07:30

Вторият гребен канал в Пловдив може да се ползва за плуване през лятото и като ледена площадка за забавления през зимата, тъй като ще бъде дълбок само 1,5 метра. Съоръжението ще бъде достъпно за всички, там ще може да се практикува масов спорт, а не както сега – само професионален. 

Така инициаторът на идеята Иван Попов, който е председател на организационния комитет на Световното първенство по гребане за младежи до 23 години, обоснова изграждането на втория гребен канал в Пловдив.

Попов припомни, че идеята е била приета радушно още преди години в Министерството на спорта.

Аргументът, че заради изграждането на втори гребен канал ще загинат много дървета, не е състоятелен. Ще бъдат изсечени само 50-60-годишни тополи, които и без това си отиват, смята Иван Попов.

Поне 20 милиона лева приходи се очакват от Световното първенство по гребане за младежи до 23 години. През 2012 г., когато Пловдив отново бе домакин на състезание от такъв ранг, приходите надхвърлиха 20 млн. лв., сега очакваме повече, защото и първенството е по-голямо, коментира Попов.

Подробности чуйте от интервюто в прикачения файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив се завърна на победния път

Локомотив(Пловдив) победи Берое като гост с 2:0 и спечели важни три точки в Стара Загора. Това е успех за наставника на смърфовете Любо Пенев. Мачът в Стара Загора започна по-добре за гостите от Пловдив, но домакините не се затвориха в глуха защита. Постепенно Берое започна да настъпва към вратата на Мартин Луков, но чистити положения липсваха. В..

публикувано на 10.08.24 в 21:22

Карлос Насар е олимпийски шампион!

Карлос Насар спечели мечтания златен медал в категория до 89 килограма във вдигането на тежести! Българинът стана олимпийски шампион с двубой от 404 килограма!    След първото движение - изхвърлянето, Карлос Насар поведе със 180 килограма, колкото изхвърли и колумбиецът Йейсон Лопес, но от втория опит.   Първата заявка на българина в движението..

обновено на 09.08.24 в 19:16

Боряна Калейн с историческо сребро за България

С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн си заслужи медала от Олимпийските игри в Париж. Това е едва втори медал за България от индивидуалната художествена гимнастика. Предишното отличие датираше от далечната 1988 година, когато Адриана Дунавска завоюва среброто в Сеул. Единствената по-добра гимнастичка от Калейн днес..

публикувано на 09.08.24 в 18:51

Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва

ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва. Крилото е петото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Марсилио Силва е роден на 6 януари 2000 г. в Бразилия. Юноша е на Ауто Еспорте. Състезавал се е за отборите на Санхоанензе, Патриотас, Патросинензе. За последно е бил част от състава на Маморе. ПФК..

публикувано на 09.08.24 в 14:18

Ботев с аванс срещу Жрински

Ботев Пловдив надви Жрински Мостар с 2:1 на стадион "Христо Ботев" под тепетата в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят започна с добър изстрел на Самуел Акере в 10-та минута, който беше отразен от стража на босненци Марко Марич. Последва голям пропуск за гостите, след като Марио Чуже се измъкна, но бе спрян..

публикувано на 08.08.24 в 23:43