Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живеещи в "Капана" се жалват от силния нощен шум, в отговор - два акта

| обновено на 28.07.15 в 07:32
Снимка: webcafe.bg

Над 20 души са се подкрепили подписка против силния нощен шум в „Капана” преди около месец. Жалбите на хората са заради купоните на открито, които организират младежи, а не заради удълженото работно време на заведенията. Затова правим усилено нощни проверки в квартала, особено в петък и събота, съобщи директорът на Общинския инспекторат Владо Илиев.

Проверяват се както нивата на шума, така и разрешителните за разполагане на маси на открито и за работно време на заведенията. 

До момента са съставени 6 акта, 2 от които са силен шум. Според общинската наредба за нарушаване на тишината след 23 часа санкциите започват от 1000 и стигат до 5000 лева за юридическо лице, уточни той.

Общо 227 проверки на 106 обекта са направили екипите на общинския инспекторат през  последните дни. Съставени са 6 акта на заведения за нарушаване на нощната тишина, като хубавото е, че заведенията, които преди редовно пречеха на хората да почиват нощем, вече са изрядни, коментира шефът на общинския инспекторат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната,..

обновено на 15.07.24 в 08:27

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27