Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протест срещу увеличението на тока за бизнеса

| обновено на 29.07.15 в 10:22

Асоциацията на индустриалния капитал и сдружението на частните предприемачи организират протест в столицата срещу повишаването на цените на тока.

„Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките „Задължения към обществото“. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси, посочват организаторите.

Асоциацията на индустриалния капитал и Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик организират в областния град от 11 ч. протестно шествие на ръководители и служители за изразяване на несъгласие с подготвяното увеличение на ценовата добавка, известна като „Задължение към обществото“ от 1 август тази година. 

Планирани са два сборни пункта - в градинката пред входа на „Елхим – Искра“ АД и пред магазин „Явор“ на бул. „Мария Луиза“ в Пазарджик. 

Протестът е с искания да се спре поскъпването на ел.-енергията за бизнеса и за запазване на сегашната цена на добавката „задължение към обществото” до пълното разкриване на резервите в електроенергетиката. Организациите настояват и за незабавно приемане на пътна карта за преструктуриране на сектора, както и за реформи за по-ефективното му управление. Припомням, в заседателната зала на БСК днес четирите национално представителни работодателски организации ще обявят информация за насрочения втори национален протест за реформи в енергетиката и срещу увеличението на цената на еленергията.

Още от категорията
10-годишният Максимилиан Младенов от Пловдив

10-годишният Максимилиан е едно от децата на "Българската Коледа"

Максимилиан е на 10 години и страда от Детска церебрална парализа, има и изоставане в нервно-психичното развитие. Той е най-голямото щастие, но и най-голямата житейска битка на Ирина и Красимир Младенови . Сега те живеят в Пловдив, но са от рудоземското село Чепинци. Мечтата да имат рожба ги изправя пред важно решение - да осиновят дете,..

публикувано на 04.12.20 в 16:46

Актриса чете онлайн приказки за деца в социални домове

Актрисата Мира Котева ще радва малки и пораснали деца с най-любимите и вълшебни разкази от близо и далеч, в специално създадения проект „ Приказки с Мира “.    Актрисата ще чете детски приказки в подкрепа на кампанията „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, която събира средства  за стимулиране на развитието на образованието на..

публикувано на 04.12.20 в 14:33

Коледни играчки от плъст изработва карловска майсторка

Мирослава Червеняшка е самоука майсторка на коледни играчки от плъст. Заедно с децата си – на 9 и на 6 години, изработват уникални украшения за елха и за дома с коледни мотиви. „Запалих се преди няколко години покрай гердани с вълнени топчета, който много исках да имам такъв, но не знаех как да си го изработя сама. Започнах да търся..

публикувано на 04.12.20 в 14:11

Да помогнем на Георги да живее

Светът ще е далеч по-добър и красив, ако обичаме повече и сме по-добри, всеки ден. Георги Китипов е на 20 години, учи и работи. Той е един прекрасен млад човек, който винаги дава всичко за другите, но сега има нужда от помощ, в тежката си битка с рака. След три рецидива на рака, днес той се бори с най-коварния.  През месец декември,..

публикувано на 04.12.20 в 13:55
Акад. Богдан Петрунов

Ваксината срещу Ковид ще се поставя на здрави хора

Локдаун е думата на годината. А Ковид-19 превзе живота ни.  Панацея ли е  ваксината за коронавируса ? Коментар на академик  Богдан Петрунов , имунолог и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Академик Петрунов смята, че са необходими години за създаването на ваксина, но днес съкратени са срокове, защото..

публикувано на 04.12.20 в 10:55