Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След 10 дни Реформаторите казват кой ще е кандидатът им за кмет на Пловдив

| обновено на 05.08.15 в 13:46

Кандидатът за кмет на Пловдив на РБ ще е ясен не по-рано от 10 дни, заяви Пепа Деведжиева, градски лидер на ДСБ.

Тя уточни, че най-вероятно при подкрепа за кмет, на друга дясна партия или независим, ще участват с общи листи. Целта за Пловдив е реформаторите да вземат достатъчно места в общинския съвет за самостоятелна група, добави Деведжиева.

Припомням, че градските лидери на петте партии от Реформаторския блок в Пловдив – ДСБ, СДС, ДБГ, Народна партия „Свобода и достойнство” и БЗНС, ще се срещнат с независимия кандидат за кмет на града Здравко Димитров, за да обсъдят приоритетите в управленските си програми за предстоящия местен вот. 

ДСБ и СДС твърдо подкрепят неговата номинация. Срещата е по желание на БЗНС и Народна партия „Свобода и достойнство”, които искат повече информация. 

Движение „България на гражданите” са категорично против Реформаторският блок да застане зад Здравко Димитров.

В интервю за Радио Пловдив лидерът на организацията Савина Петкова, която е номинация на блока за кмет, обоснова отказа да подкрепят Здравко Димитров. Тя припомни позицията на ДБГ, които са настоявали още в началото на обсъжданията РБ да търси равноправно партньорство в политическото пространство "дясно- център + патриотичната ниша". Към днешна дата ДБГ продължават да смятат, че реформаторите трябва да иват своя кандидатура. 

Петкова обясни, че заради настъпилия разнобой в решенията на партиите от РБ в Пловдив много е вероятно решение по формулата поне 4:1 да не може да вземе и местната кандидатура да бъде посочена от националните ръководства на партиите.

Днес стана ясно, че  ДСБ издига за кандидат за кмет на община Стамболийски Гиньо Матев, а за втори мандат подкрепя досегашният кмет на Перущица Ради Минчев. 

  ДСБ ще издигнат свои кандидати в повечето общини или ще подкрепят други представители на десни партии. Целта е да се сложи едно ново начало в местната власт, като се обърне внимание на малките общини, обясни Деведжиева. 

Досега  е ясно, че ще подкрепят предложените кандидати от СДС в Карлово и Калояново. Предстоят преговори за останалите кандидати за кметските постове и разговори с останалите партии в РБ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

3 версии за инцидента със загиналите пилоти

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на..

публикувано на 14.09.24 в 11:31

Тридневен траур в армията за загиналите вчера пилоти

В Българската армия е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши-лейтенант Венцеслав Дункин. Двамата пилоти загинаха вчера при тренировъчен полет в авиобаза Граф Игнатиево-част от подготовката за планираното за днес авиошоу. Припомням, проявата бе отменена. Днес е ден на траур и в община Разлог, където е роден Венцеслав..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Започва фестивалът "Нощ на ангелите"

За пета поредна година благотворителният фестивал „Нощ на ангелите“ ще превърне Пловдив в град на доброто. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив, а входът е свободен. Тази година събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Младежки Център – Пловдив, със съдействието на повече от 60 фирми и..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Чепеларе чества 60 години от обявяването му за град

Чепеларе отбелязва днес Национални хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ и 60 години от обявяването му за град.  Пристигането на войводата и неговата чета ще бъде пресъздадено с възстановка до къщата, в която се е помещавал щабът му. Програмата предвижда тържествено шествие, начело с войводата към площад "Олимпийски" в центъра на града. Ще бъде..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Днес е Кръстовден

На 14 септември Българската православна църква почита църковния празник за Въздвижението на Светия кръст Господен, наричан от народа Кръстовден. Кръстовден е един от 12-те велики християнски празника. На Кръстовден се спазва строг пост. С Кръстовден, наричан още Гроздоберник, се отбелязва началото на есента. Имен ден празнуват всички, носещи имената:..

обновено на 14.09.24 в 09:06