Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пожар на сметище край Пазарджик обгазява две села с токсичен дим

| обновено на 07.08.15 в 16:53

Гори сметището край Пазарджик. Гъст дим обгазява в момента селата Капитан Димитриево и Алеко Константиново. Според директора на Пазарджишката противопожарна служба комисар Иван Панайотов, който е на мястото на инцидента, няма опасност за жителите на селата край горящото сметище до Пазарджик:

Изключително задимена обстановка. Нашите екипи работят с въздушни апарати и до довечера предполагам, че ще го локализираме и ще го ликвидираме. Горят в дълбочина самите отпадъци и това затруднява гасенето. Две версии мога да изразя – едната е човешка небрежност, другата е самозапалване и тя не е малка като вероятност също.

На място има 4 противопожарни екипа, осигурени са и 4 водоноски. Гъстият дим е от горящите пластмасови бутилки и притеснението на местните хора е, че обгазяването може да влоши здравето им. Засега не е ясно дали палежът е умишлен или неволно предизвикан от 200-те роми, които незаконно се изхранват от сметището. 


Още от категорията

1 нов случай на коронавирус в Пловдив

1 нов случай на заразен с коронавирус в Пловдив е отчетен, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб генерал Мутафчийски. Става дума за мъж на 64 години, който е настанен в болница „Каспела“. В Пловдив общият брой за заразените става 30, 14 от тях са в болница, от които четирима са интубирани. Общо в страната доказаните случаи на..

обновено на 05.04.20 в 15:18

Разрушени са диги на Марица край Септември

След падналите обилни валежи са разрушени две защитни диги на река Марица в землището на град Ветрен, община Септември.  Община Септември обяви частично бедствено положение за района на разрушените диги , каза пред Радио Пловдив областният  управител Стефан Мирев.  "На левия и на десния бряг има участъци от дигите, които са в голямата си част..

публикувано на 05.04.20 в 15:15

Зимни проблеми в Смолянско

Поради силен вятър, снегонавявания и ограничената видимост се затварят за движение пътя Лъки – Рожен, пътя Момчиловци - местонста Момина вода, както и пътя от Рожен до Националната астрономическа обсерватория.   Ограничено е движението на автомобили над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Пампорово. Пътните настилки се почистват. Снежната покривка..

обновено на 05.04.20 в 12:20

Дъждът активизира свлачище над Асеновград

Свлачище затвори тази сутрин пътя между Асенова крепост и село Лясково, съобщиха от община Асеновград. Срутената земна маса е прехвърлила ограждението и е паднала върху пътното платно. Няма пострадали хора и нарушения на подпорната стена. На място е изпратена техника, която разчиства пътния участък. От градската управа призовават пътуващите в района на..

публикувано на 05.04.20 в 12:05

Мъж е задържан за убийство в Пазарджик

Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха мъж за извършено от него убийство. За инцидента е съобщено в полицията снощи малко след 21 часа. В апартамент в града е намелен мъртъв 31-годишен мъж. По-късно е задържан собственикът на апартамента - 52-годишен от Пазарджик. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Открити и иззети са и веществени доказателства,..

публикувано на 05.04.20 в 10:07