Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона е новият носител на Суперкупата на Европа след драма и продължения срещу Севиля

Барселона е новият носител на Суперкупата на Европа след драма и продължения срещу Севиля на мача между носителя на купата на Шампионската лига и този на Лига Европа, който се игра в грузинската столица Тбилиси. Редовното време завърши наравно 4:4, а влезлият като смяна Педро Родригес отбеляза победното попадение в 115-ата минута след пряк свободен удар на Лионел Меси.

Мачът бе изключително драматичен, като Севиля поведе рано с гол на Евер Банега от фаул още в 3-ата минута. Меси също от фаул изравни в 7-ата, а в 16-ата минута направи 2:1 за каталунците. В края на полувремето Рафиня покачи на 3:1, а Луис Суарес увеличи аванса на 4:1 в 52-ата минута.

Последва уникално изравняване след попадения на Антонио Рейес в 57-ата минута, на Кевин Гамейро от дузпа в 72-ата и на новото попълнение Евгени Коноплянка, който отбеляза дебютния си гол за 4:4 в 81-ата минута.

С успеха си Барселона се изравни с рекордьора по трофеи – Милан, който има пет спечелени Суперкупи на Европа. Мачът пък постави рекорд по резултатност в редовното време - 8 гола, а Севиля стана първия тим, успял да съкрати аванс от 3 попадения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кипърски гранд представи Евандро

Доскорошният халф на Локомотив Пловдив Евандро Коща бе представен като ново попълнение от кипърския гранд Омония Никозия. Договорът на бразилеца с 31-кратния шампион на Кипър е за 2 години, като Локомотив Пловдив обяви раздялата с Евандро само преди 2 дни. През изминалия сезон Евадро вкара 6 гола и направи 1 асистенция в 32 мача за „смърфовете“, с..

публикувано на 03.06.24 в 18:15

Елизара Янева започна с убедителна победа на "Ролан Гарос"

Елизара Янева се класира убедително за втория кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на Франция по тенис. Пловдивчанката разгроми с 6:1, 6:2 Мика Стойсавлевич от Великобритания. Срещата продължи само 68 минути. Янева спечели пет поредни гейма от 1:1 до 6:1 в първия сет, а във втория поведе с 3:0 по пътя към победата. Във втория кръг Елизара..

публикувано на 03.06.24 в 18:06

Бешикташ с интерес към Уме Емануел

Нападателят на Ботев Пд Уме Емануел е в плановете за селекция на турския гранд Бешикташ, съобщи сайтът ajarspor. Според изданието, емисари на клуба от Истанбул вече са проучили каква е възможността да купят един от талантите на българската Първа лига. Засега отговор от Ботев няма, но е твърде вероятно, ако се стигне до официална оферта, тя да бъде..

публикувано на 03.06.24 в 17:53

Заедно за младите надежди на България по аеробика

„Съюз по аеробика България“организира благотворително мастър класове, с цел подпомагане подготовката и участието в международни състезания, на състезателите от звено „Млади надежди“ към Съюз по аеробика България. Събитието е на 8 юни, в спортна зала „Строител“. Всички желаещи могат да се включат в два изключително интересни мастър класове...

обновено на 03.06.24 в 16:00

Обявиха обществена поръчка за четвъртата трибуна на "Лаута"

Обявена е обществената поръчка за четвъртата трибуна на стадион „Локомотив“ на стойност 40 500 000 лева. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Предстои да бъде обявена още една обществена поръчка, която ще е за тръбно-каналната мрежа и за трафопостовете. „И в двете поръчки са заложени 10%, които ще бъдат допълнително..

публикувано на 03.06.24 в 11:35