Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решават дали да оставят в ареста младежа, убил мъж на пешеходна пътека

| обновено на 14.08.15 в 14:59

Окръжният съд в Пловдив заседава по  мярката за неотклонение на 24 годишния шофьор Милан Дивеков, който прегази мъж на осветена пешеходна пътека преди ден. 

Прокуратура иска Дивеков да бъде оставен постоянно в ареста. Срещу него е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека.

СнимкаСпоред адвоката на младежа Димитър Антонов тиражираните версии, че клиенът му е избягал от местопроизшествието не са верни. Напротив, той се е опитал сам да се обади на тел 112, но пешеходци са го обградили и са го нападнали. Пътуващото с него момче е било пребито от тях, твърди адвокатът. Той добави, че в момента на инцидента пред колата на Милан се е движела друга кола и това го е заблудило и му е попречило да спре. Освен това пешеходецът бил тичал. 

Прокуратурата отхвърли всички твърдения на защитата. Обвинителят Тодор Павлов поиска ефективна присъда от 3 до 5 години за Милан Дивеков и задържане под стража до процеса, защото, според него, има опасност да се укрие или да извърши ново пътно произшествие. Поведението на Милан Дивеков на пътя е рецидив, той брутално отхвърля закона и с действията си превръща Пловдив в бойно поле, каза прокурор Павлов.

Припомням, че в нощта срещу 13 август младият шофьор блъсна с колата си 63 годишен мъж, който се прибирал от работа. Според полицията колата се е движела с близо 100 километра в час. 

Самият шофьор е санкциониран многократно за превишена скорост. Три пъти  му е отнеман контролния талон за превишена скорост, а от 2011 до 2015 година следват още пет нарушения на Закона за движение по пътищата. Последнят му акт е бил през месец май.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им.  Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимена.

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24