Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсенето на изчезналия младеж в района на Юндола продължава

Все още не е открита никаква следа от 21-годишния Мехмет от велинградското село Света Петка, който изчезна мистериозно в събота на обяд. Момчето е брало боровинки в местността Балабаница край Юндола и на път към автомобила на семейството си е изчезнал.

В 8:30 часа тази сутрин издирването е възобновено. Над триста души спасители и доброволци с шест следови кучета обхождат терена, но към момента не е открита никаква следа от Мехмет.

Почти целият район в местността Балабаница край Юндола вече е обходен, каза кметът на село Света Петка Али Тебер и допълни:

Около три километра сме минали, още километър, километър и половина някъде сигурно ще трябва да преминем. Планинската спасителна служба ще каже какво да правим. Те няма какво да претърсват друго. С шест кучета обикалят, минава се навсякъде. Чудя да се дали не е по-добре да е с някакъв хеликоптер. Говорят, че термокамера можело да се издирва. Не знам.

До момента не са открити никакви следи от Мехмет:

За съжаление не откриваме никаква вещ на Мехмет, въпреки че в момента на изчезването си той е бил с две кофи, пълни с боровинки, берачка и мобилен телефон, каза кметът на Света Петка Али ТеберНищичко. Ама нищичко, нито кофа, нито раничка, нищо, нито телефон, нито слушалки, нито обувки. 

Момчето е студент в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Проверка е установила, че тези дни той не е ходил в общежитието там. Последно се е чул с приятелката си по телефона в 8 часа в събота и оттогава и момичето няма никаква информация за него. 

Мехмет изчезна на път към семейния автомобил в гората на Юндола, който се е намирал на 20-ина минути от мястото, където със семейството си е берял боровинки. Пет минути по-късно към колата тръгва и бащата на Мехмет, но се оказва, че момчето въобще не е стигнало до колата. Изключва се вероятността да е нападнат от мечка или вълк, тъй като до момента щеше да бъде открита някаква следа. 

Издирването ще продължи до края на деня.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната, за да..

публикувано на 15.07.24 в 07:32

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27