Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Прокуратурата в Пазарджик разследва училищен директор

| обновено на 25.08.15 в 13:01

Окръжната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство срещу директора на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии - Мария Абрашева. Тя е обвинена в безстопанственост и злоупотреба със средства.

Прокурорската проверка е установила, че има данни за умишлена безстопанственост от страна на Мария Абрашева. Става дума за ремонт от преди 2 години, при който се разминават реалните строителни работи и плащанията към тях. 

Установено е, че в учебното заведение са записани голям брой ученици, които никога не са посещавали учебните занятия. Така наречените „мъртви души“ надхвърлят 20, а училището получава целеви средства за тях. 

Сигналът срещу Мария Абрашева бе подаден през април от група учители. В открито писмо те обвиниха директора в негативен стил на управление и се обявиха против авторитарното ѝ поведение. Последваха уволнения и протести, като от работа бе отстранен и синдикалният лидер на гимназията Мария Кръстева. 

В момента директорът Мария Абрашева е в болничен отпуск. Учителите настояват за оставката й.


Още от категорията

Частично бедствено положение и във Велинград заради пожари

От 20 часа на 5-ти август до 20 часа на 12 август в община Велинград е в сила частично бедствено положение. Това гласи заповед на кмета Костадин Коев, издадена след решение на Кризисния щаб в общината.  Частичното бедствено положение е за част от територията на общината -   района на горските стопанства “Чепино“ и "Алабак“, както и в местностите..

публикувано на 05.08.21 в 23:08

Служебният премиер пристигна в Старосел, обеща държавата да помогне

Държавата ще направи всичко възможно да помогне на хората, изгубили къщите си от пожара в Старосел. Това заяви при посещението си в хисарското село с частично бедствено положение и срещи с потърпевшите служебният премиер Стефан Янев .   По думите му ситуацията е притеснителна и ще се използват всички възможни начини за оказването на..

обновено на 05.08.21 в 19:22

Обявиха частично бедствено положение в Старосел

Овладени са пожарите в хисарските села Старосел и Кръстевич . Няма опасност за населението, евакуираните снощи хора от Старосел не са пожелали да бъдат настанени в социални домове, а са при свои роднини. Дежурни екипи на пожарната охраняват периметъра, за да не се появи ново огнище на пожара. Щетите са големи - изгорели са къщи, а..

обновено на 05.08.21 в 17:06

Сийка Димчева смени Ваня Танчева начело на РЗИ-Пловдив

Дългогодишният ръководител на Регионалната здравна инспекция- Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева е пенсионирана , това потвърди нейният заместник д-р Сийка Димчева.   Танчева-Манчева имаше ключова роля в работата на Областния кризисен щаб и управлението на здравната криза по време на първите три пика на пандемията от коронавирус.  Д-р Сийка..

публикувано на 05.08.21 в 16:02

Все още има свободни места в детските градини и ясли в Пловдив

Това става ясно след проведеното днес класиране. От община Пловдив посочват, че 1454 деца са участвали в класирането, като част от тях са кандидатствали за преместване. Общо 859 са обявените места, като от тях 482 са за яслените групи. За четвърта подготвителна група, където приемът е задължителен, има достатъчно свободни места – 91...

публикувано на 05.08.21 в 14:42