Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Национална сигурност, местни избори и грижа за бедните в "Точно днес" на 31 август

Сигурно ли е в България във времето на несигурност - темата ще коментираме в програма "Точно днес" с бившия главен секретар на МВР и експерта в тази област доц. д-р Николай Радулов, който е преподавател в Нов български университет. 
Въпросите около сигурността набират скорост и актуалност със засилващата се бежанска вълна от Близкия Изток и след случая със задържаните на границата ни с Македония предполагаеми терористи.
Ще припомним какво се случи през почивните дни на Конференцията на БСП, която гласува и кандидатурата на партията за кмет на предстоящите местни избори в Пловдив. 
Лидерът на социалистите от града и областта Георги Гергов, който влиза в битката за кмет, ще ни каже от първо лице от каква позиция тръгва към вота пловдивската столетница. 
15-годишният Мино Караджов, автор на платформата "Ако си дал", дала старт на инициативата "Хладилник на доброто" ще бъде гост в студиото, за да сподели своя опит в грижата за  бедните хора.
В минутите за култура след 9 часа галеристката Красимира Алексиева ще сподели най-впечатляващите моменти от работата на галерия "Възраждане", която тази седмица празнува 20-годишен юбилей.
Слушайте ни от 7 до 9.30 ч.

Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26