Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опожариха пет коли снощи в "Кючук Париж"

| обновено на 04.09.15 в 12:30


Автомобилите са запалени около 3 часа след полунощ на малък паркинг пред блока на  бул. „Александър Стамболийски“ 75.  Първи пламъците са видели съседи и един от собствениците на пламналите коли.  По техни разкази малко преди това се е чула шумна глъчка, след това трясък от счупване на стъклата и силен гръм, последван от огромно огнено кълбо.  

Опожарените автомобили са били паркирани близко и срещуположно един на друг в тясно пространство, което е причина четири от тях да пламнат последователно. Палежът е безспорно умишлен, каза един от пострадалите, чийто „Опел“ е изгорял отзад. 

Другите са  “Пежо”, тип „баничарка“,  “Фолксваген”, и “Мазда”. Последната кола е най-леко засегната – само с разтопен от топлината заден ляв фар. Останалите две са изгорели напълно.  Най-вероятно първо е запалена „баничарката“, като предварителния оглед подсказва, че тя със сигурност е била обилно полята със запалителна течност. 

До пристигането на пожарникарите, огънят е обхванал четирите автомобила. Три пожарни  са гасили бедствието, потушавайки го достатъчно бързо за да попречат то да опустоши останалите паркирани коли, разказаха очевидци. 

Съседите недоумяват за станалото, защото по думите им няма видима причина за покушението, понеже пострадалите собственици са съвсем обикновени хора от този и близкия до него блок. Никой от тях няма допир с криминални среди или да е бизнесмен, комуто да отмъщават за нещо, разказаха живеещите в блока.  Според един от тях, престъплението е съвсем целенасочено, но вероятно е дело на пияни злосторници или наркомани. 

Никоя от колите няма автокаско и щетите остават изцяло за стопаните им, коментира един от тях.  

Образувано е досъдебно производство и се разследват причините за палежа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11

В Смолянско арестуваха трима, шофирали пияни и дрогирани

19-годишен младеж от село Старцево в община Златоград е заловен да шофира с рекордно количество алкохол в кръвта. Управляваният от него лек автомобил „Форд“ е спрян за полицейска проверка в нощта на събота срещу неделя близо до Старцево. При направения тест за алкохол дрегерът отчел 2.06 промила. Младежът отказал да даде кръвна проба. На..

публикувано на 15.07.24 в 15:10

Карлово спечели проект за подмяна на уличното осветление

Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост и  предвижда подмяна на съществуващото улично осветление в Карлово, Калофер, Клисура, Баня и в село Розино с нови 4945 LED лампи. Ще бъде изграден и Контролен център за мониторинг и управление на уличното осветление, като така ще се въведе пълна автоматизация чрез..

публикувано на 15.07.24 в 14:52