Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителството около Колодрума продължава

Продължва строителната програма на община Пловдив в района на Колодрума. Тази седмица започва работа по демонтажа на малката зала, която е от западната страна на Колодрума. Ще се изготви и проект за изграждане на нова помощна зала към него. Предстои разширяване на паркинга в южна посока за още 100 автомобила.  Ще се изграждат 6 спортни площадки с фитнес, игрища за волейбол, баскетбол и футбол, както и парк на територия 4 дка с детски площадки.  

Бул. „Менделеев” също ще се реконструира, ще се премахне паважа, както и ще има още 200 места за паркиране в района на залата. Предвижда се и изграждане на пасарелка между Ритейл парка и Колодрума, уточниха от общината.

Тази седмица влиза в сила решението но Общ. съвет за ново ОП  „Многофункционална спортна зала”. Кметът ще назначи в четвъртък директор на Колодрума, който ще трябва да стартира лицензирането на залата по 27 вида спорт. До месец там ще се приемат мачове от вътрешни и международни първенства, прогнозира Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожара край Златосел и Свежен

Около 100 пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местно население участваха в потушаването на пожара във вилна зона "Дондуково", между брезовските села Златосел и Свежен. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив, старши комисар Васил Димов.  По думите му,..

обновено на 13.08.24 в 15:04

Чергов напуска шефския пост в Пловдив, МВР министърът поиска още три оставки

Една подадена и три поискани оставки – това е резултатът от посещението на вътрешния министър Калин Стоянов в областната дирекция на МВР-Пловдив след като вчера 7- годишно дете застреля баща си Николай Филипов, който е полицески инструктор по стрелба в сградата на специалните сили.  Стоянов заяви, че оттегля искането си за оставка на директора..

обновено на 13.08.24 в 15:03

118 тона вода са използвани за гасене от въздуха на пожарите в Брезово и Хисар

Общо 68 пуска на над 118 тона вода извършиха два вертолета и екипажи от авиационната база в Крумово вчера, които участваха в борбата с пожарите в област Пловдив, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Вертолет AS 532 Cougar излетя в 17:28 ч., за да се включи в гасенето на огъня, обхванал сухи треви и храсти в землището на с. Черничево,..

обновено на 13.08.24 в 15:02

Пазарджик осигури екипировка за планинските спасители

Община Пазарджик подари на доброволците от "Планинско спасяване - област Пазарджик" противопожарна екипировка. Тя включва десетки цели лицеви маски с 2 филтърни гнезда, филтри, огнеупорни ръкавици, боти, панталони и якета. Сдружението вече има индустриален термовизионен дрон за специализирани спасителни акции, припомнят от община Пазарджик...

публикувано на 13.08.24 в 14:52

Министър Стоянов дойде в Пловдив за оставката на Георги Чергов

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пристигна в пловдивската дирекция на МВР заради случая, при който 7-годишно дете застреля баща си на работното му място в сградата на Специализираните полицейски сили в Пловдив.  Убитият 49-годишен полицай Николай Филипов е бил служител на сектор „Специални тактически действия“.  Към 14 ч. министърът..

обновено на 13.08.24 в 13:48