Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плакети и пловдивски хроники за финала на Общинския съвет

| обновено на 17.09.15 в 12:00
Общински съвет - Пловдив
Снимка: Михаил Миховски - Радио Пловдив

С връчване на почетни плакети на Пловдив на всички съветници и на луксозното издание на книгата „Пловдивски хроники“ на Никола Алваджиев завърши последната сесия на Общинския съвет за мандата 2011 – 2015 година. Идеята е на председателя арх. Илко Николов и на кмета Иван Тотев.

За тези четири години взехме много важни решения, които дават перспектива за развитие на града с години напред, посочи арх. Николов. Кметът Иван Тотев определи настоящия Общински съвет като диалогичен с конструктивни предложения от опозицията, част от които са били приети от мнозинството.

Съветниците от ГЕРБ свършиха много работа в комисиите, където реално се обсъждат, подготвят и вземат решенията, подчерта председателят на групата Радослава Ташкова. Така тя обясни и неголямата активност на колегите си в залата на местния парламент.

Това беше един от най-слабите Общински съвети на Пловдив, защото със създаденото на основата на партийни и икономически интереси мнозинство от 32 – 34 души решенията не се подлагаха на никакво обмисляне и промяна, заяви председателят на групата на БСП Николай Радев. Според лидера на Съюз за Пловдив Дани Каназирева съветът е бил арена на срамни договорки зад гърба на пловдивчани и се е управлявало без дебат, а с натискане на копчетата в пленарната зала.

Общински съвет Пловдив

Иначе на сесията бяха гласувани 26 решения без никакъв дебат, сред които приемане на отчета за изпълнението на бюджета за 2014 година. 

За мандата си 2011 – 2015 година Пловдивският общински съвет е взел 1835 решения, без да се броят включените в дневния ред на днешната сесия. Това обяви в началото на заседанието председателят арх. Илко Николов. 

Той изтъкна като добра тенденция намалените два пъти точки, които са разглеждани в извънреден порядък. През настоящия мандат 219 са били извънредните предложения на сесиите на местния парламент, докато през миналия те са били 563, посочи арх. Николов. 

Той акцентира и на работата на постоянните комисии към Общинския съвет, които са провели близо 1000 заседания за последните четири години. Арх. Илко Николов пожела на съветниците позитивна предизборна кампания за вота на 25 октомври, по време на която да се чуят работещи идеи за развитието на Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Районната прокуратура в Пловдив обвини двама практикуващи лекари в документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това е станало чрез подправяне на месечни отчети за извършена лекарска работа.  Единият лекар на 55 години, с инициали Н.П., е обвинен като извършител на измамата, а другият..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели.  На днешното разпоредително заседание защитата на подсъдимия поиска процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28