Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реконструкцията на Васил Априлов започна, на 20 октомври затварят и Коматевско шосе

| обновено на 05.10.15 в 13:50
Снимка: Искра Койчева, Радио Пловдив

Започна реконструкцията на бул. "Васил Априлов". Цялостното затваряне за движение на пътната артерия се очаква да стане към края на месец октомври, като дотогава ще текат подготвителни дейности, съобщи на символичната първа копка зам.- кметът Димитър Кацарски.

Ремонтът на булеварда няма да включва само подмяната на паважната настилка с асфалтова. Пътната отсечка ще бъде цялостно рехабилитирана - подмяна на три водопровода, вкарване на всички улуци в канализацията, както и увеличение на пътното платно с два метра. Срокът за изпълнение е 11 месеца, а стойността на поръчката е 7 милиона лева. Парите са осигурени от Община Пловдив и са разпределени в две бюджетни години.

Пътната артерия ще се ремонтира на няколко етапа, уточни от своя страна главният инженер на Община Пловдив Йордан Калев - от колелото на Централна жп гара в посока кино "Гео Милев", от ул.  "Любен Каравелов" до "Пещерско шосе" и от там до ул. "Войнишка слава". 

На 20 октомври за движение ще бъде затворено и Коматевско шосе, съобщи още Димитър Кацарски. Тогава ще стартира ремонтът на платното, като движението на МПС ще се осъществява по обходни маршрути. Фирмата, която е предложила най-ниска оферта по 30 - милионния заем от Европейската банка за възстановяване и развитие, с който ще се ремонтират няколко големи пловдивски булеварда, между които и Коматевско шосе, е австрийската "Щрабаг". Те предлагат 28 милиона и триста хиляди лева, а становището на общинската комисия ще бъде изпратено до банката. В конкурса са участвали общо три фирми, стана ясно още от думите на зам.-кмета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Транспортираха спешно с въздушна линейка жена от Смолян в Пловдив

Медицински хеликоптер кацна на стадиона в смолянския квартал Райково, за да транспортира спешно жена с тежка черепно-мозъчна травма.    Спасителна мисия е по искане на спешното отделение на болницата в Смолян Жената е получила и кръвоизлив в мозъка. Интубирана е. Страда от епилепсия.   Била е намерена паднала на земята в дома си, където живее сама,..

публикувано на 24.08.24 в 15:35

Доспат празнува и събира чешмари край язовира

Хиляди хора събра местността Събора край язовир Допсат за празника на града, чешмарите и фестивала на народното творчество.  Тържествата преминават под знака на 50-годишнината от обявяването на Доспат за град. Чешмарството е уникално за пределите на Родопа планина, приема се като част от гостоприемството на родопчани. Всеки от чешмарите разказва..

публикувано на 24.08.24 в 14:25

Oграничават движението по част от ул. "Георги Бенев“

От 6 до 16 часа днес се спира движението на автомобили по ул. "Георги Бенев" в пловдивския район "Северен".  Причина за временното ограничаване на трафика е извършването на довършителни дейности за пускането на екслоатация на Голямоконарско шосе.  То важи за участъка от бул. ”Васил Априлов” до бул. ”Васил Левски”. Променя се и  част от м аршрута за..

обновено на 24.08.24 в 12:02

Атанас Запрянов е готов да остане военен министър и в новия служебен кабинет

Министърът на отбраната Атанас Запрянов все още не е разговарял с премиера Димитър Главчев относно евентуално негово участие и в следващия служебен кабинет , но ако бъде поканен , той ще приеме. Това заяви Атанас Запрянов пред журналисти на Летище Пловдив , където се запозна с хода на българо-американското  учение „Тракийско лято - 2024“.   В..

публикувано на 24.08.24 в 11:57

Български и американски пилоти участват в "Тракийско лято"

Ден за гости и медии на ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято - 2024“ ще се състои днес на летище Пловдив. На събитието ще присъства министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов. Присъстващите ще бъдат запознати с протичането и резултатите от..

обновено на 24.08.24 в 07:34