Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хаосът, алкохолът и безотговорността зад волана не секват

За  поредица инциденти по пътищата с пияни шофьори и опит за подкуп на полицаи, съобщава МВР Пловдив. 

Шофьор без книжка неуспешно опита да подкупи пловдивски полицаи.  Снощи, на бул. “Копривщица” патрул спрял за рутинна проверка лек автомобил „Ситроен“,  с 46-годишен водач зад волана.  Веднага се оказало, че той неправоспособен, а допълнително документите за годишен технически преглед  и застраховка били с изтекъл срок.  

В опит да избегне наказанието, мъжът предложил на полицаите 50 лева. Те обаче го задържали и веднага повикали дежурна група за удостоверяване на престъплението.  Пловдивчанинът е  арестуван и срещу него е образувано бързо производство.  

При други проверки в региона са хванати нови двама пияни шофьори, съобщават от пресцентъра на полицията. 

В четвъртък по обед в село Брестник  е заловен местен 40-годишен жител да кара след солидна почерпка, сочат данните от дрегера.  Уредът е отчел 2,92 промила алкохол. Близо час по-рано, след обаждане на  тел. 112 в РУ - Труд е получен сигнал за лек автомобил “Пежо”, който опасно криволичил по пътя между селата Маноле и Манолско Конаре и едва не предизвикал няколко катастрофи.  

Полицейски патрул се отзовал на сигнала и до автобусната спирка  в Манолско Конаре колата била открита „изхвърчала” извън пътя, със спукани предни гуми и изкривени джанти. Зад волана седял 61-годишен пловдивчанин чиято алкохолна проба отчела 1,27 промила в издишания въздух. Двамата нарушители са задържани за 24 часа и срещу тях са започнати бързи производства.  

Освен тези инциденти, “Пътна полиция” издирват шофьор, който предизвикал катастрофа и избягал.  По първоначални данни, около 14 часа на кръстовище между ул. “Богомил” и ул. “Родопи”  в Пловдив 32-годишен пешеходец бил блъснат от лек автомобил, който  бързо дал газ и изчезнал. 

Пострадалият е настанен в болница с фрактура на лявата китка. Работата по случая продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Създадена е организация за овладяване на пожара в района на Беклемено, съобщават от МВР. Днес на помощ идват пожарникари, които се завръщат от гасенето на пожарите в Гърция, както и 40 военнослужещи с техника на армията. Припомняме, че остава в сила частичното бедствено положение в Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Големият пожар в района..

обновено на 20.07.24 в 08:43

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 08:43

В Карлово почитат жертвите на "Страшното"

Навършват се 147 години от „Страшното” в Карлово. През 1877 г. карловци изживяват най-страшните шест месеца. Тогава турска войска и башибозук нахлуват в града и избиват 800 души - свещеници, учители, лекари, търговци, занаятчии.  Хиляди семейства оплакват своите погубени близки. Пред паметника на загиналите в двора на храм „Свети Николай“ в..

обновено на 20.07.24 в 08:42

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им.  Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимена.

публикувано на 19.07.24 в 19:12