Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата погна шофьори - хулигани

Районна прокуратура-Пловдив образува две бързи производства за  хулигански саморазправи на пътя. 

Като обвиняеми по два различни случаи са привлечени пловдивчанин с дълго криминално досие и млад мъж от Мадан, пребил след скарване съпружеска двойка.  В първия случай обвиняем е 41-годишният Кирил, чиято фамилия не се споменава,  криминално проявен и осъждан за убийство, причинено също по хулигански подбуди.  

На 11 октомври 2015 г. автобусна спирка на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ в гр. Пловдив, шофирайки колата си,  той се спречкал с друг водач, догонил го, засякъл му пътя и го принудил да спре. След това  се спуснал  към него и му нанесъл няколко удара в лицето.  

На задната седалка в колата на побойника пътувала неговата малолетна дъщеря, която се разплакала и това спряло баща и. На следващия ден хулиганът е бил арестуван за 72 часа, след което ще бъде изправен пред съда до четвъртък.

При  друг инцидент, станал на 10 октомври на ул. „Брезовско шосе“ в Пловдив,  отново агресивен шофьор, но от Мадан,  нападнал мъж и жена. Оказва се че му направили забележка за нередност, докато маневрирал на паркинга пред магазин на същата улица.  Той ще бъде съден за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.  До седем дни Районна прокуратура-Пловдив ще внесе бързите производства в съда


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за борба с пожарите в Средна гора проф. Христина Янчева.  В  Иван..

публикувано на 14.07.24 в 10:50

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 09:29

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14