Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Куклен с опасност за живота след катастрофа до Руен

| обновено на 22.10.15 в 17:08
Снимка: Радио Пловдив, Стоян Терзиев

Изпълняващият длъжността кмет на Куклен Илхан Кадир катастрофира тази сутрин на пътя Руен - Куклен. Той е със сериозни наранявания, съобщиха от ОД на МВР. Управлението на общината се поема от Тодор Лозанов.

В 8.30 часа тази сутрин на тел. 112 е подаден сигнал за лек автомобил “Фолксваген Голф”, който се врязал в коритото на крайпътната чешма. Ударът е бил толкова силен, че се е счупил бетонният стълб, поддържал навеса на чешмата.

Снимка

34-годишният шофьор от Куклен, който пътувал сам в колата, е транспортиран в болница с опасност за живота. По първоначални данни произшествието е настъпило заради движение с несъобразена скорост с пътните условия и загуба на контрол над автомобила. Работата по случая продължават служители от сектор “Пътна полиция”. 

Кадир е слизал от Руен, когато се е ударил в чешмата, която е на 2-3 км над Куклен. Условията за шофиране са били трудни заради дъжда и хлъзгавия мокър път.

По първоначална информация и.д. кмет е със счупена бедрена кост и счупена челюст, съобщиха от лечебното заведение. 

Кадир не участва в местните избори - не е кандидат за кмет и не фигурира в листата за съветници.

Инцидентът с Илхан Кадир създава прецедент в управлението на община Куклен. Той е временно изпълняващ длъжността кмет, след като срещу предшественика му Костадин Павлов започна съдебно дело за подкуп.

Павлов обаче също е временно изпълняващ длъжността, след като през 2012 година кметът, спечелил изборите, Димитър Сотиров и неговият заместник Иван Апостолов са отстранени от постовете си за присвояване на особено големи суми. Тогава Павлов става изпълняващ длъжността кмет.

Следобед и. д. областен управител Христо Грудев парафира назначението на инж. Тодор Лозанов, който ще изпълнява длъжността кмет на общината. Името му бе предложено от администрацията на Куклен. 

Тодор Лозанов е роден през 1984 година. Досега той беше главен инженер на общината. Той ще бъде на кметския стол докато новият кмет положи клетва след изборите.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчанин загина при пожар от пламнал климатик

60-годишен пловдивчанин загина при пожар в дома си в Пловдив, пострадала е и жена на същата възраст, съобщиха от пожарната.   Инцидентът е станал миналата нощ в апартамент на 9-я етаж на жилищна сграда на бул. „Свобода“ 1. На място са изпратени два пожарни автомобила със 7 огнеборци от Първа пожарна служба, които са потушили огъня...

публикувано на 09.08.24 в 10:41

Приемат 59 малчугана в ДГ „Зорница“ в район „Южен“

Община Пловдив обяви 59 свободни места в детска градина „Зорница“ в район „Южен“.   Най – много – 28, са свободните места за децата в трета група. 19 са местата за първа група, а най – малко – 12, са свободните места за втора група. Класирането ще бъде на 20-ти август, а срокът за кандидатстване по електронен път е до 19-ти август. Приемът..

публикувано на 09.08.24 в 10:08

Избори на 20 октомври, Горица Грънчарова-Кожарева е служебен премиер

Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той й възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  Указът..

публикувано на 09.08.24 в 09:10

Откриват нова хеликоптерна площадка при УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив

Болнично вертолетно летище ще бъде открито официално на територията на Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив в района на Хирургичния комплекс. Документите за регистрация ще връчи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.  Това е първото болнично вертолетно летище в Пловдив и десетото в страната.  До мястото, където то..

обновено на 09.08.24 в 08:41

Ученик от Пловдив триумфира на езикова олимпиада в САЩ

Хамза Арслан, който тази година завърши 10 клас в ЧПГИКН „Акад. Благовест Сендов” в Пловдив, се завърна в България с два златни и един бронзов медал, след участието си в  в Глобалните Финали на Teenagle, проведени в Montclair State University, New Jersey, USA. Състезанието се провежда в 4 кръга, като всеки един от финалистите се подготвя с..

публикувано на 08.08.24 в 13:48