Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Куклен с опасност за живота след катастрофа до Руен

| обновено на 22.10.15 в 17:08
Снимка: Радио Пловдив, Стоян Терзиев

Изпълняващият длъжността кмет на Куклен Илхан Кадир катастрофира тази сутрин на пътя Руен - Куклен. Той е със сериозни наранявания, съобщиха от ОД на МВР. Управлението на общината се поема от Тодор Лозанов.

В 8.30 часа тази сутрин на тел. 112 е подаден сигнал за лек автомобил “Фолксваген Голф”, който се врязал в коритото на крайпътната чешма. Ударът е бил толкова силен, че се е счупил бетонният стълб, поддържал навеса на чешмата.

Снимка

34-годишният шофьор от Куклен, който пътувал сам в колата, е транспортиран в болница с опасност за живота. По първоначални данни произшествието е настъпило заради движение с несъобразена скорост с пътните условия и загуба на контрол над автомобила. Работата по случая продължават служители от сектор “Пътна полиция”. 

Кадир е слизал от Руен, когато се е ударил в чешмата, която е на 2-3 км над Куклен. Условията за шофиране са били трудни заради дъжда и хлъзгавия мокър път.

По първоначална информация и.д. кмет е със счупена бедрена кост и счупена челюст, съобщиха от лечебното заведение. 

Кадир не участва в местните избори - не е кандидат за кмет и не фигурира в листата за съветници.

Инцидентът с Илхан Кадир създава прецедент в управлението на община Куклен. Той е временно изпълняващ длъжността кмет, след като срещу предшественика му Костадин Павлов започна съдебно дело за подкуп.

Павлов обаче също е временно изпълняващ длъжността, след като през 2012 година кметът, спечелил изборите, Димитър Сотиров и неговият заместник Иван Апостолов са отстранени от постовете си за присвояване на особено големи суми. Тогава Павлов става изпълняващ длъжността кмет.

Следобед и. д. областен управител Христо Грудев парафира назначението на инж. Тодор Лозанов, който ще изпълнява длъжността кмет на общината. Името му бе предложено от администрацията на Куклен. 

Тодор Лозанов е роден през 1984 година. Досега той беше главен инженер на общината. Той ще бъде на кметския стол докато новият кмет положи клетва след изборите.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Сечмейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Цалапица да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗХ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще посети Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани от..

публикувано на 26.04.24 в 08:51