Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем кандидати в Карлово се борят за кметското място

Доста оспорван се оказа местният вот във втората по големина община в областта – Карлово. Осем са кандидатите за кмет, като сегашният градоначалник д-р Емил Кабаиванов е кандидат за 3-ти мандат. Според наблюдатели вероятността в общината да се стигне до балотаж е много голяма. 

Не особено словоохотливи се оказаха карловци за това дали и за кого са гласували за местна власт. Много от хората на централния площад отказваха директно да разговаряме, други обясняваха, че не могат да говорят точно сега, трети заявиха, че не са от тук и няма да гласуват в общината. Имаше обаче и такива, които без заобикалки заявяваха за кого са пуснали своите бюлетини. 

Осем кандидати за кметове на общината и 18 листи за общински съветници са регистрирани в Общинската избирателна комисия. От кандидатите за градоначалници само 2-ма имат опит в политиката. Досегашният кмет д-р Емил Кабаиванов е кандидат за 3-ти мандат, издигнат от местна коалиция "Обединени за нашата община (РБ, ВМРО-БНД)". Опоненти са му бизнесменът Теодор Шойлеков, който е кандидат на ГЕРБ, бившият депутат от БСП Пламен Славов и независимият кандидат Димитър Шивиков, който доскоро бе командир на 61-ва бригада в Карлово. НФСБ издига родственика на Левски Васил Караиванов, а ДПС – Джевджет Караали. Сред кандидатите за кмет на общината са и 2 дами – Пенка Башлийска, подкрепена от партия „Нова алтернатива” на бившия военен министър Николай Цонев, и кандидатката на „Евророма” Цветелина Реленекова. 

Много от хората не знаеха имената на повечето кандидати за кметове на общината, не бяха особено популярни и желаещите да влязат в Общинския съвет. Всички знаеха обаче за прокурорските разследвания и досъдебните производства срещу д-р Кабаиванов и ген. Шивиков. Според повечето хора обаче това няма да окаже влияние върху избора им. 

Независимо дали харесват или не сегашните управляващи в общината, голяма част от хората, които са гласували, заявиха, че са пуснали бюлетина и за референдума за електронното гласуване. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Казвам сбогом на думите и потъвам в мълчанията си

След получаването на специалната награда „Пловдив“ поетът и писател Йордан Велчев гостува в студиото на Радио Пловдив и сподели признателността преди всичко към своя град и жителите му.  „Каквото имах, на забравата го казах“ – това е едно кратко стихотворение от поетичната книга на Йордан Велчев „Това, което е“. Писателят и поет заяви в..

публикувано на 23.05.24 в 17:06
Градушката, която падна във Велинград вчера

Градушкарите са доволни, обезпечени с хора и техника

Неустойчива е тези дни атмосферата над България, и днес се очакват дъждове, може би и градушки.  "И сега имаме разрешение за стрелба по градоносни облаци, вчера им въздействахме около 4 часа - след 19 до 23 ч. Вероятно и днес ще се стигне до такова въздействие", каза в предаването "Ден след ден" Георги Михайлов , директор на командния пункт в Голям..

публикувано на 23.05.24 в 15:39

В Пловдив подготвят сериозни промени в таксите за "Синя зона"

Наредбата за организация на движението и паркирането на територията на община Пловдив ще има промени. Те ще касаят паркирането в най-натоварените зони на града, това съобщи за Радио Пловдив Ангел Славов , заместник-кмет с ресор "Обществен ред и сигурност". По-висока се очаква да стане таксата за престой в т.нар. "Синя зона" за три особено натоварени..

публикувано на 23.05.24 в 11:26
Румен Драганов

Има много силен интерес на туристи от Европа към България

Как започна туристическият сезон и какви са основните предизвикателства пред бранша, разговор в програма "Точно днес" с  Румен Драганов, от Института за анализи и оценки в туризма. Драганов подчерта, че всички прогнози от бранша са за положителен летен сезон в България .  "Всичко, което бе договорено през миналата година на борсите, индикациите..

публикувано на 23.05.24 в 09:40

Приемът в професионалните училища се разминава с пазара

Почти половината ученици в професионалните училища няма да работят това, за което са учили. Това е един от изводите в изследване на Института за пазарна икономика. "Получава се така, защото ние виждаме раздут прием в едни по-остарели специалности. Освен това, напоследък се раздува приемът в специалности, свързани със сектора на информационните..

публикувано на 22.05.24 в 16:00