Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

72% от гласоподавателите са "за" електронното гласуване

Автор:

Резултатът от референдума за електронното гласуване е категорично изразен:

72 процента от участниците в допитването са отговорили с "Да" и 28 процента с "Не", съобщи Юрий Асланов от агенция АФИС според данни към 18.30 часа. 

Активността на участие в референдума към този час е била 39,3 на сто. 

Това означава, че резултатът от референдума няма да бъде задължителен, но Народното събрание ще трябва да разгледа въпроса, тъй като е надхвърлена 20-процентната граница на активността.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Драстично високи глоби предлага МВР след тежката катастрофа в Пловдив

Драстично завишаване на глобите и повишаване на тяхната събираемост предлага министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ден след тежката катастрофа в Пловдив с двама загинали и двама тежко ранени млади хора. Според него по-често трябва да се отнема и свидетелството за управление на моторно превозно средство. "Виждаме две големи..

публикувано на 14.05.24 в 14:25

Производители от Пловдивско са основни доставчици на храни за хипермаркетите

Сдружението за модерна търговия представи в Пловдив резултати от проучване за социално-икономическия принос на големите вериги хипермаркети в Южен централен регион.  "Много често такъв тип непазарни мерки биват вдъхновени от други държави, но все пак ако една държава в ЕС вземе глупаво решение, ние не сме длъжни да го копираме". Така..

публикувано на 14.05.24 в 13:25

С 200 км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски" (обновена)

С около 200 км/ч се е движел джипът-ковчег във фаталната нощ, в която стана тежката катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени, смятат експертите на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив. Според директора Георги Стоилов във въпросния участък няма камери на предприятието, но на кръстовището на булевард..

обновено на 14.05.24 в 13:10

И пак млади, бързи и яростни на пътя

Само ден след трагичната катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени в Пловдив, от полицията съобщиха за два нови случая на безразсъдно шофиране от младежи. 18-годишен без книжка е предизвикал скоростно преследване от полицейски патрул в опит да избяга от рутинна проверка. Инцидентът е станал в Брезово, където седнал зад волана на лек..

обновено на 14.05.24 в 13:06

Едва половината от нуждаещите се са взели хранителните си пакети

Продължава раздаването на хранителните пакети на най-нуждаещите се в град Пловдив по Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съобщиха от Българския червен кръст в града.  Към момента, едва половината пловдивчани, включени в списъците, изготвени от Агенция "Социално подпомагане", са взели своите пакети, а срокът..

публикувано на 14.05.24 в 11:15