Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив, Смолян и Пазарджик обработването на протоколите върви бавно

| обновено на 26.10.15 в 09:53

Изключително бавно става обработването на изборните книжа в Пловдив. Стотици са чакащите от 22.30 часа в Шеста палата на Панаира. 

Тази сутрин всички членове на Общинската избирателна комисия са уморени и изнервени, обработени са книжата на 107 секции от 468. Председатели, заместник-председатели и секратарии на комисии вече чакат часове наред. Смятат, че процесът ще продължи минимум до късния следобед.

Cпоред данни от близо 5 на сто от от прегледаните протоколи  Иван Тотев има 37, 37%, Славчо Атанасов-18,03%, а трета е Дани Каназирева с 12,73 на сто. Здравко Димитров има 10, 74 на сто от гласовете, а местният лидер на БСП Георги Гергов-8,36%.

Според членове на секционни комисии се преглеждат по около 16-20 протокола на час, но обстановката в 6-та палата на панира, където се помещава ОИК е сравнително спокойна.На база на преброените гласове Общинския съвет на Пловдив   се формира от ГЕРБ 39.55% , ПФ- 21.67% ,Съюз за Пловдив - 13.61%, Реформаторите- 10.51%, 10.51 БСП- 6.82%,  , ДПС- 1.12, Пловдив утре- 1.28%.

Балотожи между ГЕРБ и кандидатите на Патриотичния фронт ще има във всички районни кметства на Пловдив.

През цялата нощ продължи работата на Общинските избирателни комисии в Смолянска област. И към този час няма официални резултати от проведените избори за общински съвети и кметове и национален референдум. Работата на комисиите е затруднена заради грешки в протоколите. 

Повече от 10 часа след изборите в Смолянско се говори за прогнозни резултати. Нито една от 10-те Общински избирателни комисии в областта няма окончателни данни. В областния град при 48 % от протоколите резултатите сочат, че досегашният кмет на Смолян Николай Мелемов от партия ГЕРБ е избран от родопчани за втори мандат с 52. 94 %. 

Според неокончателни данни на първи тур в Смолянско са избрани кметове на общините в Златоград досегашният Мирослав Янчев от ГЕРБ. В Рудозем и Мадан също повтарят мандата си Румен Пехливанов и Фахри Молайсенов, а в община Борино Мустафа Караахмед- всички от Движението за права и свободи. В останалите пет общини се очертава балатож.

В Пазарджик, където ще има балотаж между досегашния кмет Тодор Попов и кандидата на ГЕРБ Найден Шопов, на първия тур на вота бе приложена нова схема за отнемане на гласове.  

Съименникът на градоначалника и кандидат за нов мандат – Тодор Веселинов Попов успя да събере 6% от местния вот.  Според резултата, ако изборният двойник бе водач на листа, той би вкарал трима общински съветници в местния парламент.

Съименикът на досегашния кмет на Пазарджик, който е от ромския квартал в Септември, непознат дори и за пазарджишките роми, успя да елиминира кандидатите на четири партии с партийни щабове и структури в областта. 


Според паралелните резултати кандидатът за трети мандат Тодор Попов печели с 20% преднина пред опонента си от ГЕРБ Найден Шопов, който е и областен председател на партията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Създадена е организация за овладяване на пожара в района на Беклемето, съобщават от МВР. Днес на помощ идват пожарникари, които се завръщат от гасенето на пожарите в Гърция, както и 40 военнослужещи с техника на армията. Припомняме, че остава в сила частичното бедствено положение в Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Големият пожар в..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43