Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След ДБГ и БДФ обяви подкрепа за Славчо Атанасов на балотажа

Съпредседателите на Патриотичния фронт – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, дойдоха в Пловдив, за да обявят подкрепата си за Славчо Атанасов на балотажа. 

„В Пловдив са най-силните резултати на ПФ в цялата страна, въпреки приложените схеми за купуване на гласове”, заяви Валери Симеонов. 

"Пари за Пловдив ще има, ако Славчо Атанасов бъде избран за кмет. Ние от Патриотичния фронт гарантираме това, защото сме сред стълбовете на правителството", допълни Красимир Каракачанов.

От своя страна Славчо Атанасов призова всички 40 000 пловдивчани, които не са гласували за Иван Тотев, да дадат своя глас за него. Бившият кмет още веднъж призова настоящия на открит дебат, на който да се обсъдят всички политики за развитието на Пловдив.

Междувременно още една дясна партия, част от Реформаторския блок, обяви подкрепата си за Славчо Атанасов на балотажа. След партия „Движение България на гражданите”, лидерът на Българския демократичен форум Борис Аргилашки заяви, че на втори тур те ще гласуват за Атанасов и призова останалите партии от Блока да се присъединят към тях.

 „На първи тур гласувахме за Здравко Димитров, но сега нека хората да пуснат бюлетина за Славчо Атанасов”, каза председателят на БДФ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

До 8 години затвор заплашват лидера на НД "Русофили" и съучастника му

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение срещу двамата арестувани по досъдебното производство на ДАНС за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Това са председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов.  Дьовленски е обвинен като подбудител, а Гълъбов, като..

публикувано на 09.07.24 в 16:26

Трима пострадаха при две катастрофи в пловдивско

16-годишен моторист е в тежко състояние след катастрофа край пловдивското село Ръжево, други двама са ранени след пътен инцидент в Пловдив. Младежът е настанен в пловдивска болница, след като падна с кросовия си мотор в канавка между селата Ръжево и Ръжево Конаре. Обстоятелствата около инцидента не са изяснени, тъй като пострадалият все още не..

публикувано на 09.07.24 в 12:10

Два пъти повече отличници на изпита по химия от тези по биология в МУ-Пловдив

Шестиците по химия са два пъти повече от отличните оценки по биология. Това показват резултатите от кандидатстудентския изпит в Медицински университет – Пловдив  за магистърските специалности  „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“. На него се явиха 1206 кандидати от подалите документи 1243. Те писаха по вариант 1, който бе изтеглен в деня на..

публикувано на 09.07.24 в 11:18

ВиК-ремонт ограничава движението по част от бул. "Васил Априлов" за два месеца

От днес до 15 септември  се въвежда временна организация на движението по  бул. „Васил Априлов“  в Пловдив  в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица . Причината е подмяна на част от водопроводната мрежа и реконструкция на западното платно в посочения участък. Колите, включително и автобусите на градския транспорт,..

обновено на 09.07.24 в 10:22