Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бум на гръцки туристи на Пампорово, курортът разработва почивка планина-море

Близо 65% ръст на гръцки туристи се отчита в Пампорово през последните две години, съобщи Татяна Маринова, маркетинг директор на „Пампорово" АД. Според нея след откриването на ГКПП Маказа в ски курорта се наблюдава осезаемо увеличение на потока гръцки туристи, което е част от плановете за разгръщане на нови пазари.

Над две трети са балканските туристи в Пампорово и това затвърждава позицията на планинския курорт като водеща дестинация в региона, коментира още Маринова. Първите за зимния сезон ваканционни групи от Гърция се очакват в Пампорово в навечерието на Коледа.

Ново увеличение на организираните туристи от Гърция се очаква да настъпи след облекчаване на пропускателния режим на ГКПП Маказа и разрешаването на преминаване на автобуси. Прогнозите са през 2016 г. окончателно да бъде разрешено през пункта да преминават автобуси до 55 места, за което са в ход съгласувателни процедури между двете държави.

Плановете за развиване на обща туристическа дестинация море-планина бяха обсъждани на проведеното през октомври в Пампорово Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона". В подкрепа на идеята за комбиниране на възможностите за морски и планински туризъм от двете страни на границата се произнесоха хотелиери и представители на гръцки периферни области.

Чрез един общ летен продукт море-планина е възможно да се насочим към пазари в европейските страни, смята Татяна Маринова. За зимния период също се залага вариант на сътрудничество с гръцки туроператори, съчетавайки ски ваканция и маршрути до културно-исторически забележителности в Северна Гърция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Продължава гасенето на горския пожар в района на прохода Беклемето. При огнеборците дойдоха служебният премиер Димитър Главчев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен комисар Александър Джартов, заедно с част от кризисния щаб на Община Карлово начело с..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43