Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чрез бюджета се правят политики

Петко Петков - кмет на Брацигово

Петко Петков - кмет на Брацигово. Икономист, директор на НАП-Пазарджик, депутат от ГЕРБ в 41-то НС

Ще работите вещо с бюджета, това е със сигурност. 

Петко Петков: Да. Ще работим, ще работим, първата работа, която ще направя, когато вляза в общината след тържествената клетва, това е да видим каква е бюджетната рамка, как върви изпълнението на бюджета, защото знаете, че чрез бюджета се правят политики.

Р. П.: Така е.

П. П.: Затова ще видим какво е състоянието и ще търсим източници - собствени, за да можем да спазваме бюджетната дисциплина. Имаме програма, ще наследим сигурно някои плащания, които трябва да се извършат. Другото, което първо пак ще направим, е това да проверим всички договори за сметопочистване, тъй като идва зимният сезон и искам да се уверя лично в готовността на фирмите да почистват от сняг общината, за да не казваме, че зимата ни изненада.

Р. П.: Освен зимната подготовка, кажете кои ще бъдат първите стъпки с лице към гражданите, към децата.

П. П.: Първо трябва да видим и състоянието и готовността на детските градини, има ли договори, зареждано ли е. Отделно администрацията, ще видим администрацията трябва да е достъпна и да отговаря на очакванията на жителите на общината, не само на жителите, но и на бизнеса, защото общината е дала тази увереност и администрацията, която работи вътре, че ние сме подредена, дисциплинирана и отговаряща на очакванията на хората и бизнеса община.

Р. П.: Брацигово е известно и с това, че на неговата територия има и минерални извори. Ще разчитате ли на това, за да направите Брацигово една добра туристическа дестинация?

П. П.: Това беше и част от нашата програма – Брацигово да стане туристически град, ние има и два курорта – това са Розовски вриз и Атолука, отделно природните богатства – минерална вода и ще рекламираме и ще търсим инвеститори, за да може да се развие това нещо и да използваме тези дадености, които природата ни е дала. Освен това в програмата е заложено и изграждането на етнографски център на занаятите, подпомагане и на читалищната дейност, за да можем да привлечем хората, туристите – освен реклама трябва да им покажем и нещо, а ние имаме много традиции и обичаи, които можем да покажем.

Мисля, че с екипа сме мотивирани, за да можем да работим за този обществен интерес, за да може Брацигово и общината да е привлекателна туристическа дестинация както за нашите жители, така и  за всички, които я посещават – български или чуждестранни туристи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12