Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири години затвор за пиян шофьор, убил двама на пътя

Пловдивският окръжен съд наложи четири години затвор на шофьор, който след дълъг запой причини катастрофа, в която загинаха двама души а самият той и още един мъж бяха тежко ранени. Инцидентът стана рано сутринта на 30-ти март 2014г. на пътя между Брестовица и Перущица

Цялата предна нощ осъденият Рангел Ташев прекарал в заведение в Перущица с хората, чиято смърт причинил след няколко часа – единият бил неговия брат Иван, техен общ приятел  Николай и третият пострадал – Любомир Македонски. След като изпили  солидно количество алкохол, около полунощ отишли с колата на Рангел на дискотека в близкото с. Брестовица, където останали до 6 часа сутринта.  

Накрая четиримата тръгнали с две коли, като тримата от тях били в колата на Рангел, въпреки многото изпит алкохол. Някъде по пътя към Перущица, Любомир Македонски, който шофирал втората кола,  предприел изпреварване, но Рангел Ташев  го засякъл,  двамата ударили спирачки и изхвърчали от пътя.  

Автомобилът на Рангел обаче се блъснал в крайпътно дърво и двамата му спътници починали от травмите си преди пристигането на бърза помощ.  Двамата шофьори също били тежко ранени. 

Присъдата от 4 години затвор за Рангел Ташев не е окончателна и подлежи на обжалване. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Режим на водата в Марково

 Заради силното засушаване, намаления дебит във водните резервоари и високата консумация в село Марково ще бъде въведен режим на ползването на водата. В селото вода няма да има вечер в часовия диапазон от 22:00 часа до 5:00 часа на следващия ден. Решението беше взето след среща на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов с управителя на..

публикувано на 11.07.24 в 00:31

Все по-голяма е конкуренцията при жените, желаещи да учат медицина

С по-висок минимален бал, в сравнение с миналата година са класираните жени да изучат „Медицина“ в МУ- Пловдив. Припомням, че на изпита за едно място се явиха по шест жени. Държавна поръчка е за 75 жени и също толкова мъже. При мъжете битката бе значително по-лека, защото за едно място за студент по медицина кандидатстваха трима. Тази година..

публикувано на 10.07.24 в 16:10

За час "Чистота" глоби деветима на Малката главна

Глоби в размер 450 лева наложи само за час екип на общинското предприятие „Чистота“ в Пловдив. Деветима граждани са санкционирани заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.  При проверка на ул. "Райко Даскалов" ( Малката Главна ) те са хванати да изхвърлят хранителни остатъци, кашони и други отпадъци в контейнерите за смесен битов..

публикувано на 10.07.24 в 15:23

След гонка по Подбалканския път са задържани 18 мигранти

Бус с мигранти е спрян от полицията край карловското село Васил Левски. В района на бензиностанция на Подбалканския път полицейски патрул подал сигнал за спиране на товарен бус. Шофьорът му първоначално намалил скоростта, след което форсирал с газ, за да избегне проверката. Започнало преследване, при което бусът ударил единия от двата..

публикувано на 10.07.24 в 13:03

Полицаи спряха нощен купон в Столипиново, трима в ареста

3-ма души от пловдивския квартал „Столипиново“ са задържани след конфликт с полицейски служители заради нарушаване на тишината в района през нощта. Минути след полунощ след получен сигнал бил насочен полицейски екип за нарушаване на нащната тишина на ул. „Сокол“. На адреса двамата униформените установили, че със силна музика се озвучава..

публикувано на 10.07.24 в 12:51