Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборите в Пловдивска област

| обновено на 01.11.15 в 07:43

Нормално започна изборният ден в Пловдивска област, показа репортерска проверка на Радио Пловдив. Всички изборни секции са отворили в 6:00 часа, а първите гласоподаватели вече са пуснали своите бюлетини за кметове на кметства и на кмет на община, съобщиха от ОИК в общините Родопи, Карлово, Куклен.

В община Марица днес има балотажи в 12 от всички 19 села. В 2 от секциите някои от членовете на СИК не са се явили навреме за началото на изборния ден, но законът ни позволява да работим в намален състав, съобщи зам.- председателят на ОИК в Марица Димитър Маринчешки.

До момента няма подадени жалби и сигнали, уточниха от ОИК в областта.

12 общини и 75 села избират кметове на втори тур в Пловдивско. 

В общините „Марица”, Раковски, Садово, Кричим и Лъки администраторите бяха избрани още на първия тур миналата неделя. В 8 от общините кандидати на ГЕРБ се явяват на балотажи,  тези на БСП – в 6 общини, а на Реформаторите – в 3.

В Асеновград досегашният кмет д-р Емил Караиванов от БСП се бори за втори мандат  срещу  народната представителка от ГЕРБ Силвия Хубенова.

В Карлово срещу сегашния кмет с 2 мандата д-р Емил Кабаиванов, който е подкрепен от коалиция, доминирана от Реформаторския блок, се изправя генералът от резерва Димитър Шивиков, издигнат от инициативен комитет.

В община „Родопи” битката е между сегашния кмет Пламен Спасов от ГЕРБ и Павел Михайлов от БСП.

В Първомай един срещу друг застават също сегашният кмет Ангел Папазов от Социалдемократическата партия и Христо Вълчев от ГЕРБ.

За първи път от 16 години досегашният градоначалник на община Стамболийски Иван Атанасов не е кандидат за кмет.  За поста се състезават Георги Мараджиев от ГЕРБ и Венера Башова от БСП.

Още един дългогодишен кмет –  на община Калояново - Александър Абрашев, се отказа от нова надпревара на тези избори. Жителите там сега ще избират между Георги Георгиев от Реформаторския блок и Йонко Вангов от ГЕРБ.

Две дами – досегашната кметица Пенка Ганева от ГЕРБ и Пенка Дойкова от Партията на Зелените, ще се борят за кметския пост в община Хисаря.

От създаването на община Сопот през 2003 г. досега кмет на общината е Веселин Личев, издигнат от местната коалиция „Заедно за просперитета на Сопот и Анево”. Той се изправя днес на балотаж срещу  Деян Дойнов от БСП.

В община Съединение на втори тур се класираха досегашният кмет Георги Руменов от местна коалиция „Сдружение за община Съединение” и Атанас Балкански от ГЕРБ.

Доскорошният кмет на община Брезово Радньо Манолов от БСП излиза на балотаж със Стоян Минчев от коалиция „Бъдеще за община Брезово”.

В община Куклен битката на балотажа е между Мария Белчева от Зелената партия и Наил Рустем от ДПС.

Досегашният кмет на община Перущица Ради Минчев от Реформаторския блок се бори на втори тур с Никола Янкулов от ПП „Нова алтернатива”. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 13:42

Пазарджик наследи още близо 6 млн. лв. дълг от екипа на Тодор Попов

Община Пазарджик е получила иск от близо 6 милиона лева  неустойка заради закъснели плащания към фирмите, които рециклират отпадъците на общината.  Неизгоден договор, сключен от предишния кметски екип със срок до края на 2025-та година, задължава общината да плаща по 115 хиляди лева за всеки просрочен ден на плащанията. В същото време, по..

публикувано на 13.07.24 в 13:40

Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това..

обновено на 13.07.24 в 13:18

„Хоро при извора“ във Велинград

Велинград е домакин на двудневен фестивал „Хоро при извора“, в който ще се включат над 700 танцьори от всички краища на България и състави от Босна и Херцеговина.  Това е 11-то издание на фестивала, който по традиция ще започне с дефиле на танцовите групи от парк „Вельова баня” до площад „Н. Гяуров” в центъра на Велинград. Там ще е официалното..

публикувано на 13.07.24 в 09:21

В Средна гора остана един, но мащабен пожар между Михилци и Хисаря

Сложна остава обстановката в Средна гора, където вчера горяха четири пожара в района на Хисаря и близки села.  Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря Две от огнищата вече са потушени, но другите две са се обединили в един пожар, който обхваща голяма площ между село Михилци и Хисаря. Това съобщи пред Радио..

обновено на 13.07.24 в 09:10