Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стамболийски е наложително стабилизиране на финансите

«Убедителната ни победа се дължи на добре подбрания екип» – заяви пред Радио Пловдив новоизбраният кмет на Стамболийски Георги Мараджиев от ГЕРБ. По думите му, хората са повярвали, че ще има видими резултати в новото управление на общината.

«Наследявам много сериозни проблеми и първо ще се захванем с бюджета на общината.» - обяви Мараджиев като уточни, че има заведени искове от частни фирми срещу общината за над 1,5 милиона лева. Затова новият екип на администрацията ще мисли как да бъде разшен проблема с финансовия дълг. 

"Фирма «Драгиев и ко» съди община Стамболийски за 600 хиляди лева за канализацията в село Куртово конаре, правена преди четири години. Други близо 600 000 лева община Стамболийски дължи на сметището в Цалапица, тъй като там сметките също не са погасявани." - обясни Георги Мараджийски. "Ще тръгваме за София да търсим тези пари." - допълни новоизбраният кмет от ГЕРБ. 

Като друго от спешните си задачи той предели намирането на средства за ремонт на здравната служба в Ново село, тъй като тя по думите му е в трагично състояние.

"Притеснен съм повече оттук – нататък, а не от изборите." - обобщи Георги Мараджиев.  

Цялото интервю с него можете да чуете в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Продължава гасенето на горския пожар в района на прохода Беклемето. При огнеборците дойдоха служебният премиер Димитър Главчев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен комисар Александър Джартов, заедно с част от кризисния щаб на Община Карлово начело с..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43