Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Близо 1000 полицаи протестираха в Смолян, блокираха пътища за Гърция

| обновено на 04.11.15 в 15:52

Полицаи от Районното управление в Смолян, Областна дирекция на полицията, подкрепени от надзиратели на Затворническото общежитие „Герзовица“, се събраха на мълчалив протест пред сградата на дирекцията в областния град. 

По същото време служители на Регионалната дирекция Гранична полиция в Смолян спряха движението на бул "България" в центъра на Смолян. 

В същия час техни колеги от Рудозем и Мадан блокираха основен път за Смолян и към граничния пункт за Гърция. Кръстовището на „Черна“ беше затворено за около час. Образуваха се километрични опашки от автомобили. Имаше много недоволни шофьори, но имаше и такива, които подкрепиха протестиращите.

През последните три дни са подадени 22 рапорта за напускане, каза председателят на Синдикалното дружество при Районно управление в Смолян Михаил Узунов.

Протестът продължи и в обедната почивка пред сградата на Областната дирекция на МВР в Смолян.


Още от категорията

Съдът в Пловдив върна отначало делото срещу Лютви Местан

Пловдивският апелативен съд  потвърди  определението на Окръжен съд – Кърджали, с което е прекратено съдебното производство срещу  Лютви Местан за катастрофата  на 14 април миналата година с негово участие, при което загина невръстно дете.  Делото се връща на Окръжна прокуратура – Кърджали за отстраняване на допуснати съществени нарушения на..

публикувано на 30.10.20 в 17:30

Нови 17 медици в Пловдивско с Covid, петима загубиха битката с вируса

За изминалото денонощие 268 са заразените с Covid-19 в Пловдив и областта. Починали с доказана инфекция от коронавирус са 5 души, сред които 52 годишен мъж от община Марица без заболявания, и друг мъж от Пловдив на 56 години също без придружаващи заболявания. Три жени са починали след коронавирусна инфекция, и трите са от Пловдив, съответно на 64..

публикувано на 30.10.20 в 15:08

Арестуваха мъж, пласирал фалшиви евро

Мъж от Благоевград, разпространявал фалшиви евро, е задържан на магистрала „Тракия“ в района на Пазарджик. Полицейската акция е в резултат на сигнали на чужденци, че на паркинги на аутобана при обръщение на пари са измамени с фалшиви евро. Обикновено арестуваният искал от шофьори на тирове да му развалят малко пари, защото в близката..

публикувано на 30.10.20 в 15:05

Общинско дружество ще управлява градския транспорт на Пловдив

Община Пловдив ще създаде търговско дружество, което да управлява транспорта на града и да отговаря за продажбата на билети и карти. Това заяви заместник-кметът по „Транспорт“ Тодор Чонов по време на отчета 1 година управление на мандат 2019-2023.  Дружеството ще бъде с лиценз за превозвач, частните превозвачи, доставчици на услугата, няма да..

публикувано на 30.10.20 в 13:36

"Пътинженеринг" ще ремонтира ул. "Даме Груев"

Фирмата "Пътинженеринг"  ще извърши ремонта и разширяването на улица "Даме Груев", гласи днешна заповед на заместник – кмета на Пловдив Пламен Райчев.  От обществената поръчка заради пропуски и нередности са отстранени останалите 7 фирми, които подадоха оферти.  Реконструкцията на Даме Груев,  от надлез Родопи до бул. Македония, ще струва почти 6..

публикувано на 30.10.20 в 13:06