Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът на полицаите вбеси хиляди насила блокирани пловдивчани

| обновено на 05.11.15 в 11:35


Протестът на полицаите срещу проекта за отнемането на техните десетилетни придобивки в сряда вечерта се проведе на новото Колело пред Водната палата.  

В продължение на 40 минути над 500 служители на МВР в цивилно облекло блокираха кръговото движение, което за минути предизвика километрични задръствания в четирите посоки и доведе до изблици на ярост сред шофьорите,  притиснати в образувалите се „тапи“.  

Стотици коли се оказаха в капан, без да имат никаква алтернатива за придвижване в пиковия час  от 18.10 до 18.45ч. Панаирния мост се напълни с наблъскани един зад друг автомобили, тежки автобуси и камиони, двата перпендикулярни лъча на кръговото кръстовище също се задръстиха с гневни шофьори, които не демонстрираха никаква толерантност към каузата на протестиращите полицаи.  

Напрежението ескалира до крайна степен, въпреки акуратната охрана от дежурни патрулки,  охраняващи митинга на своите колеги.  

Майки с деца изскачаха от блокираните  коли, сипещи  хули и ругатни към стотиците протестиращи, като най-дръзките от мъжете дори се втурнаха към саморазправа с тях, въпреки че знаеха, че това са цивилно облечени  полицаи.  

Секунди преди ситуацията да излезе извън контрол,  с мощни викове „ Ура!“  и обкичени с национални флагове, към митингуващите се присъединиха други стотици военни, действащи и от резерва,  тръгнали на шествие в подкрепа на полицаите, от  Военния клуб в центъра, до колелото на Водната палатта. 

Двете групи се смесиха под бурните взаимни овации и ръкопляскания,  и пет минути по-късно  протестиращите освободиха движението. 

Вбесените от 40-сет минутното чакане  граждани обаче почти щяха да прегазят  разпрострялата се по всички пътни платна тълпа,  като само адекватната координация на  охраняващите  дежурни патрули предотврати  сблъсъци и  евентуални инциденти. 

Чуйте кратка картина от случилото се пред колелото на Водната палата в звуковия файл : 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин, с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28