Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Тотев прие носителките на исторически требъл от ВК Марица

Целият отбор на ВК Марица (Пловдив) бе приет от кмета Иван Тотев и неговите заместници Петър Зехтински и Георги Титюков. "Жълто-сините" станаха носителки на исторически требъл като спечелиха титлата, купата и суперкупата на България по волейбол при жените.

Иван Тотев обеща, че на едно от първите заседания на Общинския съвет ще бъде взето решение новата зала "Колодрума" да бъде предоставяна са пловдиските клубове на по-приемливи цени. Ако Марица продължи напред в европейските турнири, то може да играе домакинствата си срещу следващия си съперник именно там. Според изпълнителния директор на клуба Борис Халачев, при цена на билетите от 5 лева, няма да бъде проблем за Марица да плаща по 3 хиляди лева наем за конкретния двубой.

Марица приема утре от 18 часа в залата на Пловдивския университет решаващия мач-реванш от шестнадесетинафиналите на европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ срещу белгийския Дофин (Шарлероа).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03

"Ботев" напред в Лига Европа след 2:2 като гост на "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) елиминира "Марибор" след 2:2 на реванша в Словения и сбщ рез ултат 4:3 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там героите на Душан Керкез ги очаква гръцкия Панатинайкос. Носителите на Купата на България се оказаха догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Ян Репас реализира за домакините, но през втората част..

публикувано на 18.07.24 в 23:32