Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Държиков напуска Община Пловдив, ще помага като експерт

| обновено на 12.11.15 в 13:23

Досегашният заместник-кмет  по транспорта и сигурността в Община Пловдив Александър Държиков  напуска общинската администрация, но остава експерт. Това съобщи кметът Иван Тотев, като подчерта, че Държиков  се е справил забележително със задачите, които  са били  начертани в началото на изтеклия мандат.  

Ресорът  ще бъде разделен на две, подчерта Тотев. Като аргумент  той посочи, че  работата, който  досегашният кмет е изпълнявал, е мащабна и  няма да бъде лесно да бъде  назначен  на тази позиция човек, притежаващ  експертни качества за сферите на сигурността и транспорта едновременно.. 

От своя страна Държиков заяви качегорично, че остава експерт в екипа на Тотев и на партия ГЕРБ и ще помага с придобития си опит винаги, когато бъде необходимо.

Не се очаква ново назначение и на главен архитект  на Община Пловдив. Според  Тотев  няма никаква обективна причина арх. Румен Русев да бъде сменен, тъй като той се ползва с много високо доверие сред колегите си в гилдията и не е политически обвързан.  Арх. Русев е консенсусна фигура, справяща се добре със задълженията си, заяви Тотев. 

Промени се очакват обаче в структурата  на ОП „Туризъм“. Като аргумент за освобождаването от длъжност на директора  Петър Лазаров Тотев подчерта, че  комуникацията между звената „управление“ от една страна и „презентиране и маркетиране“ на туристическите обекти трябва да бъде подобрена.

Новата структура на общинската администрация  няма да бъде внесена за обсъждане  на 19-ти ноември,  а на следващото редовно заседание на Пловдивския ОбС.  Намирането на най-подходящите хора, които да бъдат назначени на съответните позиции, трябва да бъде съобразено с тяхната експертност, гарантираща устойчивост на процесите, а не с политически договорки, подчерта още кметът Иван Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ВМЗ - Сопот с рекордни печалби за 2023 г.

"Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот отчитат рекордните 828 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2023 г., което е двойно повече спрямо предходната година. Това показват данните на дружеството, цитирани от БГНЕС.  От компанията отчитат нараснало търсене на специална продукция на пазара. Затова се предвижда повишаване на капацитета с нови..

публикувано на 25.04.24 в 10:50

Ученици "гледат процес" в Административния съд в Смолян

В рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“ Административният съд в Смолян днес ще отвори врати от 15:00 ч. за граждани, медии и институции. Целта на инициативата е популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и във връзка с Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско..

публикувано на 25.04.24 в 10:44

Обявяват допълнителни места в ДГ "Каменица" в Пловдив

Допълнителни места са обявени за детска градина "Каменица", съобщават от община Пловдив.  В централната сграда е добавена една нова първа възрастова група за родените през 2021 година деца, които следва да постъпят в детската градина през новата 2024/2025 учебна година. На втория адрес на детското заведение на  ул. „Лъджене“ №13 за предстоящата..

публикувано на 25.04.24 в 09:31

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

обновено на 25.04.24 в 07:57

ОбС - Пловдив решава дали ул. "Хр. Г. Данов" да стане пешеходна

На днешното заседание на пловдивския Общински съвет ще бъде разгледано предложението на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов новоремонтираната част от улица „Христо Г. Данов“ край Природонаучния музей да стане пешеходна зона. Срещу това вече се обявиха съветниците от БСП, които пък предлагат в участъка да продължат да се движат автомобили, но..

публикувано на 25.04.24 в 06:35