Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На БСП й трябва генерална промяна на всички нива

| обновено на 13.11.15 в 16:09

Калин Милчев, бивш депутат, кандидат за кмет на район Централен и вече бивш председател на организацията там, определи решенията на Областния съвет на БСП, като навременни и в унисон със ситуацията, в която се намира партията след изборите. Той допълни, че се надява тези призиви да бъдат чути и да има реални резултати в тази насока.

 Припомням, че на заседание, продължило до късно снощи,  Областния съвет на БСП Пловдив поиска пълен цикъл отчет, вътрешно партийни избори и нов 49-ти Конгрес на партията. Областният съвет настоява също така  на предстоящото  заседание на 14 ноември  Изпълнителното бюро на НС на БСП да подаде оставка  и тя да бъде  приета. 

Калин Милчев в интервю за Радио Пловдив подчерта още, че лично той е  поел своята отговорност за изборните резултати. Според него  като цяло БСП трябва да осъзнае, че и трябват генерални промени на всички нива.

Трябва да бъдем адекватни на изискванията на българските избиратели. На чело на партията трябва да застанат нови лица, необременени, които да покажат, че все пак има друга градивна част в партията, посочи Милчев

По думите му въпросът за обновлението зависи и от симпатизантите и от членовете на партията.

Решенията за това кой ще управлява в БСП  се вземат от обикновенните социалисти. За това те трябва да гласуват доверието на нови хора, които не са участвали в процесите довели БСП до този резултат, допълни социалистът.

Милчев бе категоричен, че години наред отглеждана партийна номенклатура е взимала и е водила българската социалистическа партия в определена посока, а всички виждат  каква е тя. Той обясни, че новите хора трябва да са извън кръговете, които до момента са управлявали в БСП.

На въпрос за изборните резултати в Пловдив Милчев отговори : „Резултатите говорят сами по себе си, както и дали едно ръководство се справя или не се справя”

Хубаво е да има промяна, да има представяне на нова политика. А това трябва да се случи единствено с нови хора. Убеден съм, че тези хора ги има в партията, но до този момент са били неглижирани. В противен случаи БСП отива към своя залез, заключи Калин Милчев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правителство няма да има, трябва коалиция след нови избори

Шансовете за постигане на консенсус, който да е основата за правителство, са нулеви. По-скоро това, което се вижда е предизборна кампания. Предизборна кампания, но не такава, в която ние сме срещу всички. Ясно е, че ще има нови избори, както и че следващият парламент трябва да мисли за коалиция. Искрено се надявам, да има съзряване у..

публикувано на 31.07.24 в 10:50

Огромно праисторическо селище проучват край Скутаре

Продължава проучването на археологията в землището на пловдивското село Скутаре. Там се е намирало открито, неукрепено селище, което е обитавано в дълъг период от време - от неолита до Средновековието (от 6-то хилядолетие преди Христа до ХІІ - ХІІІ в. след Христа). Селището е открито преди време, но пълното му проучване започна миналата година и..

публикувано на 31.07.24 в 10:43

платена публикация
Фючърсни договори срещу физическо злато: Кое е по-добрата инвестиция?

Търгуването със злато отдавно се е наложило като практика сред инвеститорите, целящи да избегнат финансови загуби във времена на икономическа нестабилност и висока инфлация. Съществуват различни методи за инвестиция в благородния метал и в днешната статия ще разгледаме два от най-популярните - физически активи и фючърсни договори. Предстои да..

публикувано на 31.07.24 в 10:17

Актуализират цените и услугите на общинските фирми в Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности,..

обновено на 30.07.24 в 12:20

Въпреки решението на КС, каузата ни за съдебна реформа остава

"Истината е, че нямаме доверие на ИТН. През цялото им съществуване те излъчват смесени сигнали. Те свалиха и Правителството, но трябва да си дадем сметка, че точно по инициатива на ИТН се отмениха  част от реформите в Конституцията и съм убеден, че  един ден именно колегите, които инициираха това искане, дълбоко ще съжаляват". Това заяви юристът и..

публикувано на 30.07.24 в 11:06