Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гатьо Султанов бе избран за председател на Общинския съвет в Хисаря

Снимка: karlovopress.com

Гатьо Султанов от местната коалиция „Промяна” е новият председател на Общинския съвет в Хисаря.

Той бе избран след таен вот, като успя да събере 9 гласа, а  опонентът му от ГЕРБ Бойко Гавраилов - 8. Така на практика досегашната управляваща партия ГЕРБ в общината минава в опозиция. 

В 17-членния местен парламент на Хисаря нито една  партия или коалиция нямат мнозинство.  Най-многобройни са  групите на ГЕРБ – 5 съветници, и на БСП - 4-ма. Трима влизат в групата на Партията на зелените, от която е и кметът на общината Пенка Дойкова, а по 2-ма – на местните коалиции „Промяна” и „Коалиция за Хисар”. НФСБ има само един съветник – това е инж. Ненко Костов.  

Снимка

Това е трети опит да бъде избран председател на Общинския съвет. Преди седмица бе насрочена първата тържествена сесия на местния парламент, но тогава след 2 тайни вота нито един от 2-мата претенденти Гатьо Султанов и Бойков Гавраилов не успя да събере достатъчно гласове.


БНР подкасти:

Още от категорията

За един час тази нощ спират движението по „Найчо Цанов“

От 23:30 до 0:30 часа тази нощ ще бъде спряно движението на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Найчо Цанов“ в отсечката от кръстовището с бул. „Христо Ботев“ до надлез „Родопи“, предупреждават от „Организация и контрол на транспорта“. Временното ограничение е с цел безопасността на гражданите, тъй като в посочения час ще бъде..

публикувано на 09.02.23 в 15:05

ОбС на Пловдив гласува 32,7 млн. лв. за "Колежа" и "Лаута"

С 46 гласа „за“, само 1 "против" и нито един "въздържал се" Общинският съвет на Пловдив прие предложението на ГЕРБ да се осигурят равни суми за довършването на двата стадиона „Локомотив“ и „Христо Ботев“, в размер на 32 милиона и 719 хиляди лева.  Средствата ще бъдат разпределени в няколко бюджетни години, а тази година за двете съоръжения ще се..

обновено на 09.02.23 в 14:54

Авиобаза "Граф Игнатиево" ще е готова да приеме новите Ф-16 до края на 2024 година

Надяваме се до края на 2024 година авиобаза Граф Игнатиево да има сертификат от американска страна, за да може да приеме изтребителите Ф-16. Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов след инспекция на реконструкцията, която върви в авиобазата. Предстои откриването на още 21 строителни площадки, има и 9 обекта, за които предстои да се..

публикувано на 09.02.23 в 13:40

Кикбоксьори заловиха крадец рецидивист

Група млади спортисти начело с треньора си по кикбокс догониха и задържаха рецидивист, ограбил един от тях.   Куриозната случка е станала когато едно от момчетата след тренировка чакало на спирка на бул. „Цариградско шосе“.  Тогава към него се приближил  нападателят, който го заплашил с нож, насила му взел наличните пари - 80 лева и  веднага  скочил..

публикувано на 09.02.23 в 13:24

Лекарската колегия в Пловдив дарява 5000 лв. за пострадалите в Турция и Сирия

Пет хиляди лева ще дари Районната лекарска колегия в Пловдив. Това реши на свое заседание Управителният съвет на РЛК. Парите ще бъдат приведени към сметката на БЧК. "В този тежък момент човечността и съпричастността са от най-важно значение, а лекарската професия е призвание да се помага на хората", коментира председателят на колегията д-р Георги..

публикувано на 09.02.23 в 10:54