Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20-годишен юбилей празнува ДВФ "Омайниче"

| обновено на 22.11.15 в 07:40

20 годишен рожден ден празнуват гласовитите момчета и момичета на пловдивската детска вокална формация „Омайниче“ и техния ръководител - вокалният педагог и диригент Таня Орманова. Юбилеят ще бъде отбелязан с концерт на 22 ноември в Градския дом на културата „Борис Христов“.

Изненадите за гостите са много. На сцената ще се качат представители на всички поколения „омайничета“, а намиращите се в чужбина ще се включат в юбилея чрез голям видео екран, разказа в интервю за Радио Пловдив Таня Орманова.

„Децата сами ще си водят концерта, защото те преди всичко те са професионалисти – знаят какво да правят, как да излезнат от всяка ситуация на концертния подиум, как да се шегуват, как да правят бели и  как да сериозни с езика на музиката. Едни истински артисти, хора на бъдещето“, сподели още диргентът  на формацията.

Репертоарът на вокалната група, в която участват деца от 4 до 20 годишна възраст, е изключително разнообразен и богат - произведения на български композитори, църковна и многогласна музика и хорово пеене, на което в ДВФ“Омайниче“ много се залага.

Списъкът с участия и награди на “Омайниче” за изминалите 20 години е дълъг и респектиращ, но не това е най-важното според ръководителя на вокалната група.

„Тези 20 години са просто любов. Да, важно е за децата да се изявят на сцената, да се състезават с някого, да са на първо място. По-важното обаче е те да носят в себе си девиза на вокалната формация „с песен и обич творим добро“ като знаме и да знаят, че добрият човек е силен, макар и понякога да изглежда слаб. Така те ще растат уверени в своите сили и с енергия за творчество и иновации, защото това са хората на бъдещето. Всяко дете е една Вселена, от която можем да научим много неща. Затова е важно да се чувстват обичани и щастливи“, убедена е създателят и диригент на вокалната формация Таня Орманова.

Юбилейният концерт на ДВФ „Омайниче“ е с начален час 18. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурни обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 11:22

"Обичайните заподозрени" тази вечер в Пловдив

Стефан Вълдобрев и групата му "Обичайните заподозрени" излизат тази вечер на сцената на Летен театър "Бунарджика". Концертът започва от 20.30 часа и включва хитове на бандата.   "Обичайните заподозрени" ще представят новия си албум "!Удивителни Въпросителни?", който излезе на 20 май.  Албумът съдържа 11 жанрово и тематично разнообразни песни,..

публикувано на 02.07.24 в 08:44

Маестро Диан Чобанов за новата си роля в Операта

В последната неделя на юни в предаването Клуб "Неделя" гостува Маестро Диан Чобанов, който от края на януари тази година е и  директор на Държавна опера – Пловдив.  За приоритетите, които е определил като най-важни в своята работа, за все по-засилващата нужда на институцията под тепетата от собствена сграда, за ролята на Концертна зала днес и..

публикувано на 01.07.24 в 16:35

Михаил Вешим: Смешното и сериозното вървят ръка за ръка

В последната неделя на юни, гост в първия час на предаването Клуб "Неделя" бе журналистът и писател Михаил Вешим. За хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и дали  чувството за хумор напоследък намалява или се увеличава, той сподели: "Незнам кой прави изследвания през годините в тази посока дали чувството за хумор намалява или се..

публикувано на 01.07.24 в 15:38

Любомир Караджов празнува РД с фотоизложба "Провокативо"

С фотоизложбата „Провокативо“ преподавателят по медии и пиар проф. Любомир Караджов отбелязва своя 60-и рожден ден. Експозицията е подредена в Зеленото училище (учебна база на АМТИИ на гърба на Къща „Ламартин“) в Стария град. „ Всичките обекти са снимани с мобилен телефон, като образите са експонирани върху канаваца – платно..

публикувано на 01.07.24 в 12:01