Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ЕС да спре да кудкудяка , да изреве или поне да изръмжи

Днес Русия се държи както се държеше Съветският съюз- с огромно разминаване между думи на държавно равнище и дела на военно равнище- каза в интервю за РП политическият анализатор от Центъра за либерални стратегии Деян Кюранов.

В момента се бият две логики- политическа и военна и има голям шанс военната да победи- прогнозира Кюранов, в деня, който осъмна с новината за обстрелван от руснаците хуманитарен конвой в Сирия, близо до турската граница. 

Единственото успокояващо, според анализатора е, че  светът вече е виждал подобно огромно напрежение и то се е разминавало/пример - Карибската криза/.

Що се отнася до ЕС - надеждите са той да "престане да кудкудяка и най- после е изреве или поне ще изръмжи", сподели Кюранов. По думите му Франсоа Оланд е бил прав, когато веднага след атентатите в Париж каза "Война", но все още никой не иска да повярва, че това е факт.

 Крайно време е мирновременна Европа да почне да мисли по военному, за да се избегне по- сериозен конфликт.
Още от категорията

Кирил Пенчев в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“  ви срещаме с  Кирил Пенчев  първи кларинет в Пловдивската опера.   Преподава и  в АМТИИ и в Пловдивския университет.  Завършил е престижни университети в Съединените щати и Виена, но не е класическия музикант в традиционната представа. Може да го наричаме и „Лъвско сърце“, защото  той може след 3 километра плуване в..

обновено на 24.10.20 в 08:34

Ново училище ще се строи в Пловдив

За първи път от десетилетия ново училище ще бъде изградено в Пловдив. Това стана ясно от отчета на заместник-кмета Стефан Стоянов . Той отговаря за ресорите „Образование и бизнес развитие“ в община Пловдив. Общината е подала в Министерството на образванието и науката общо 11 проекта. Става въпрос за разширяване на училища и изграждане на..

обновено на 23.10.20 в 16:29

Очаквам България да блокира Северна Македония за ЕС

След дискретната среща вчера между външния министър Екатерина Захариева и бившия македонски премиер Любчо Георгиевски и продължаващите совалки на Скопие в Брюксел за търсене на подкрепа срещу предупреждението на София, че ще блокира пътя им за ЕС поканихме за коментар македонския журналист и анализатор Владо Перевски.  „Визитата на Любчо..

публикувано на 23.10.20 в 16:16

Няма да успеем без помощта на стажантите и студенти медици

Министерството на здравеопазването ще разчита на помощ и от страна на студентите по медицина в шести курс заради недостига на медицински персонал в болниците, които са ангажирани с лечението на COVID пациенти. Това обяви преди ден здравният министър проф. Костадин Ангелов. Днес следобед министърът има видеоконферетна среща с всички..

обновено на 23.10.20 в 15:10

Без страх от коронавируса и адаптация към новото време

За носенето на маски и стратегията на копиране: „Това ни се наложи следствие ковид кризата“, коментира психиатърът д-р Веселин Герев.  Носенето на маска в ранни зори, когато няма други хора е абсолютно безсмислено. Когато стресово събитие няколко месеца се нагнетява като проблем, то обсебва съзнанието на човека. Натрапчивата мисъл,..

публикувано на 23.10.20 в 11:54