Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Моделът "Кой" е силно притеснен от записите на "двете каки"

Записите на разговори между съдиите Румяна Ченалова и Владимира  Янева, показват недопустими зависимости - смятат едни от анализаторите на скандала, други ги определят е като "пълзящ преврат", който цели отстраняване на главния прокурор, дори падане на правителството.

ВСС и главния прокурор показаха, нямат намерение сериозно да се заемат с разследване на записите и ще търсят само кой е записвал, но не и проверка на съдържанието, затова се обърнахме за коментар към експерт на ЕК - обясни Стояна Георгиева - главен редактор на сайта "Медиапул" по повод публикацията от миналата седмица, която стана част от скандала.

Това са разговори между влиятелни магистрати и си заслужава вниманието , защото се засягат задкулисни машинации, допълни Георгиева - изпратихме официално питане до ЕК и вижте как реагират медиите, контролирани от Делян Пеевски. Те са  в комплот срещу всяко усилие да се работи по темата. Моделът "Кой" е силно притеснен, смята журналистката. Според нея ако се страхуваме от това, че разследването ще разклати устоите на държавата - това означава, че те вече не съществуват.

Нещата са извън контрол не толкова и само заради нашето издание, а заради това, че председателят на ВКС Лозан Панов каза, че има институционален вакуум и на практика няма кой да разследва главния прокурор. 

ГЕРБ и РБ не са единни и категорични в позицията си за съдебната реформа и правомощията на главния прокурор - отбеляза Георгиева. Дори и те да застанат зад становището на Венецианската комисия и да го защитават- гласовете им няма да са достатъчни и  затова е изнудването от страна на ДПС и АБВ ще продължи, въпросът е също от какво се страхува БСП, които са се снишили.Още от категорията

Ако "Родопи" и "Марица" са част от Пловдив, винетки няма да има

Община Пловдив не е страна в спора за винетките, защото градът е от табела до табела, коментира пред Радио Пловдив кметът Здравко Димитров .  Общините до Пловдив, за да дойдат в града, преминават републикански пътища. Адресатът на тяхното искане е Областното пътно управление, освен това стана ясно, че винетките за Ягодово и Катуница няма да..

обновено на 22.02.20 в 06:53

12 милиона младежи в Европа ще трупат знания и опит по "Еразъм+"

Българският еврокомисар по иновации, научни изследвания, цифровизация и образоване Мария Габриел посети Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. С учениците тя дискутира  възможностите, които дава програмата "Еразъм +" и начините за включване в нея. По време на срещата възпитаниците на училището представиха свои..

обновено на 22.02.20 в 06:53
Отличничката на випуск 2019 Анастасия Стефанова, отдясно с бакалавърска шапка

86 сестри и акушерки се дипломираха в МУ - Пловдив

Тържествената промоция на завършилите студентите от три специалности - медицински сестри, акушерки и здравни грижи на Медицинския университет - Пловдив се проведе днес. На церемонията присъства ректорът проф.д-р Мариана Мурджева. Деканът на факултета по обществено здраве проф. д-р Мария Семерджиева каза, че това са специалности, които са..

обновено на 22.02.20 в 06:52

Скандалът, свързващ Борисов с пране на пари, е европейски

Днес в Народното събрание квестори се намесиха, за да предотвратят напрежение между депутати. БСП поиска оставката на премиера и правителството, заради манипулация на данни за икономическия ръст на икономиката. От Испания научихме, че премиерът Борисов пере пари.  Скандалите следват един след  друг, а политологът проф. Евгений Дайнов коментира:..

публикувано на 21.02.20 в 17:14

Президентът мобилизира ГЕРБ и не налива вода на БСП

Ясна политическа битка “на кръв“, която подготвя битката на предстоящите догодина избори – такава е характеристиката на сблъсъка президент- премиер според социолога Мира Радева. Прекият избор на Румен Радев му дава невероятна сила и авторитет и посланието, което излъчва от изявлението за свалянето на доверието към кабинета показва..

публикувано на 21.02.20 в 10:48