Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарникари спасиха баба, паднала в река край Златоград

Пожарникари от Районната служба в Златоград спасиха възрастна жена, попаднала посред нощ в коритото на река Върбица край града. 

85-годишната баба страда от склероза. Посред нощ излязла навън, лутала се и се загубила. Около 5.00 часа сутринта жената се озовала в реката до местността „Кадиев врис“.Започнала да търси помощ и живеещи наблизо чули виковете й. 

Веднага е подаден сигнал на телефон 112 и екипи на пожарната и спешна помощ пристигнали на мястото. Жената е извадена от реката, и с помощта на носилка е пренесена до линейката. За щастие, въпреки студеното време, бабата не е пострадала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Овладяха пожара край Отец Паисиево

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи в работата по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не..

публикувано на 17.07.24 в 16:39

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

публикувано на 17.07.24 в 15:36

Вятърът затруднява борбата с пожара край Отец Паисиево

Продължава гасенето на големия пожар в Средна гора, обхванал близо 10 хиляди декара на няколко фронта. На този етап няма опасност за селата Отец Паисиево, Пролом, Бегово и Сърнегор, но вятърът затруднява работата на огнеборците.   Пожарът от калояновското село Отец Паисиево в момента гори над селото в посока брезовското село Сърнегор. Другата посока..

публикувано на 17.07.24 в 14:09

Пожарът край Отец Паисиево се разраства

Сложна остава обстановката в Средна гора  край калояновскто село Отец Паисиево. Пожарът  е обхванал 9 хиляди декара и е на четири фронта. С тежка техника се правят просеки, за да не се разпространи огъня и да навлезе в селото, както и в по-голям периметър, за да бъдат защитени карловското село Пролом, калояновското Бегово и брезовското Сърнегор...

обновено на 17.07.24 в 12:14

Пожарът край Стрелча е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно локализиран. Продължава прокарването на просеки и неутрализирането на локални огнища. В момента на терен са над 100 души, огнеборци, лесничеи и доброволци.  Ограничаването на огъня, с тежки машини, продължи през цялата нощ. Следствие на голямото движение на тежка техника, днес се повреди главния водопровод на Стрелча...

обновено на 17.07.24 в 12:14