Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарите от ТЕЛК няма да напускат работа

| обновено на 02.12.15 в 15:58

Лекарите от ТЕЛК -Пловдив изтеглиха предизвестията си за напускане на работа, които изтичаха на 5 декември. Причината са внесените предложения за промени в законодателството. Това съобщи за Радио Пловдив административният отговорник д-р Райна Ангелова. 

Тя уточни, че решението е взето след среща с директора на МБАЛ "Пловдив" доц. Георги Йорданов, който ги е информирал,че в комисията по здравеопазване в НС вече се обсъждат варианти за корекция на законовата уредба. 

Медиците остават, обаче, в протестна готовност до промяна на  чл.110 от Кодекса за социално осигуряване, на базата, на който съставите от експертните комисии трябва да връщат парите за получените инвалидни пенсии при обжалване от НОИ. По думите на д-р Ангелова , ако поправките не бъдат приети,  лекарите от ТЕЛК  ще напуснат работа без предизвестия.

Припомням, че в началото на миналия месец 15 от общо 18 лекари от пловдивския ТЕЛК подадоха едномесечни предизвестия за напускане и реално на  5-и декември   ТЕЛК - Пловдив  щеше  да спре работа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофи край Белозем затрудняват трафика по АМ "Тракия"

Поредица пътни инциденти станаха тази сутрин на автомагистрала "Тракия".  Катастрофа затруднява движението по аутобана около 150-тия километър, в района на Белозем. Заради инцидента се е образувало километрично задръстване в посока Бургас, съобщават очевидци.  Към района пътуват полиция, линейка, пожарни автомобили. Една от колите е..

публикувано на 10.08.24 в 08:53

Слънчева и гореща събота ни очаква

Днес ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в Пловдив – около 36°. В планините ще е предимно слънчево. Над източната половина от страната ще се..

публикувано на 10.08.24 в 07:38

В Асеновград събират книги за деца и възрастни

От днес до четвъртък в Асеновград ще се събират книги за деца и възрастни, които да бъдат подарени на библиотеки и читалища в селата около града.  Кампанията под надслов "Дарете книга, дарете знание!" се организира от Общинския младежки съвет. Ще бъдат приемани както нови, така и книги от личните библиотеки.  Идеята на младите хора е да..

публикувано на 10.08.24 в 07:20

В Чепеларе започва международно литературно четене

За втора поредна година Чепеларе е домакин на Международно литературно четене "Жени в планината". Събитието се организира от фондация "Елизабет Костова". Тази вечер на площад "Олимпийски" в четенето ще участват писателки от България, Сърбия, Великобритания, Испания, Полша, Белгия и Украйна. Те ще прочетат откъси от свои творби, които посетителите ще..

публикувано на 10.08.24 в 07:17

Лампите по пътя Пловдив - Асеновград светват през октомври

Очаква се до края на октомври осветлението на път II-86, в участъка между Пловдив и Асеновград да бъде възстановено, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на петъчния парламентарен контрол.  Тя обясни, че през април тази година е било възложено на пътноподдържаща фирма да извърши ремонт и да..

публикувано на 09.08.24 в 19:35