Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Моделът КОЙ продължава да управлява държавата

Ден след подадената оставка на Христо Иванов какво се случва с Реформаторския блок  говорим със Стояна Георгиева – главен редактор на Медиапул. Според нея дали блокът ще се разпадне ще стане ясно след решението на петте партии, които са негови членове. 

Важно е какво ще реши Петър Москов, който е здравен министър и заместник – председател на ДСБ, какво ще реши също военният министър, който е земеделски лидер, каза Георгиева. Тя твърди, че  партньорите в кабинета бяха подменени отдавна с ДПС и АБВ, а РБ, който няма мнозинство много разчиташе на ГЕРБ за подкрепа на съдебната реформа и конституционните промени. Вчера премиерът дори не си направи труда да дойде в парламента, а през това време е ритал мач, добави Стояна Георгиева. 

Тя прогнозира, че СДС ще продължи да подкрепя кабинета като припомни, че още преди гласуването на промените в Конституцията, Божидар Лукарски е критикувал министър Христо Иванов по телевизията на Пеевски.

Според нея  Борисов не иска ДПС официално да влиза в управлението, но вече е факт, че той се съобразява с ДПС и бизнес - интересите на Пеевски. Вече няма никакво съмнение на кого е това правителство. Маските вече падат и е ясен слугинажът на това правителство към бизнес - интересите на Пеевски.

Другата позитивна новина в тази лоша за страната ситуация е, че гражданската енергия започва отново да се събужда. Тези протести показват, че моделът КОЙ продължава да управлява държавата, коментира Георгиева. 

Разговорът с нея предшества опроверганата официално от ДБГ информация, че оттеглят подкрепата си за кабинета.
Още от категорията

Европейските милиарди са нероден Петко в България

България ще получи 11,7 милиарда евро , ако бъде одобренo предложението на Еврокмисията за седемгодишната рамка на ЕС. Предложеният седемгодишен бюджет е от 1,85 трилиона евро, като 750 млрд. евро са за фонда за възстановяване от пандемията. Оказва се, че България ще получи много повече, отколкото трябва да плати.  "Ако това стане факт,..

публикувано на 28.05.20 в 15:15

Идеята за активиране на „спящите" акции е с други цели

Защо трябва да се слушат финансовите експерти? Прогнозата на Светозар Гледачев, финансов анализатор през миналата година е да спестяваме пари, да не правим излишни покупки, защото икономиката изпитва затруднения, а хора с малък и среден бизнес са сериозно притеснени . В условията на криза винаги някой печели, а други са губещите. За..

публикувано на 28.05.20 в 11:38

Въпреки страховете 5G - мрежата е напълно безопасна

„5G още с името си подсказва, че  нещо се случва за пети път в мобилните комуникации.  Но и с първите четири, които съществуват вече толкова години и за тях има изследвания, не е имало никакви проблеми. Вярвам, че така ще бъде и този път. Не мога да си обясня от какво се породи  притеснение у редица хора“. Това заяви Светлин Желев - гл...

публикувано на 28.05.20 в 11:26

Заредени сме с ракети, на прицел са градоносните облаци

"Никога като тази година не сме били така добре осигурени от гледна точка на ракети. Тази година получихме най - много ракети откогато и да било . И всички ракетни площадки са заредени с максимума , който се полага по изискванията на служба КОС, от 30 противоградови ракет и. И отделно имаме един много сериозен резерв , много сериозен...

публикувано на 27.05.20 в 17:01

Спасителният план за Европа е рисков, но единствено възможен

Юлиана Николова от сайта "Портал Европа" коментира възможностите за постигане на съгласие за спасителния финансов план за ЕС за бюджета и последиците от коронавируса, със създаването на спасителен фонд на базата на направеното днес предложение от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент...

публикувано на 27.05.20 в 16:24