Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Моделът КОЙ продължава да управлява държавата

Ден след подадената оставка на Христо Иванов какво се случва с Реформаторския блок  говорим със Стояна Георгиева – главен редактор на Медиапул. Според нея дали блокът ще се разпадне ще стане ясно след решението на петте партии, които са негови членове. 

Важно е какво ще реши Петър Москов, който е здравен министър и заместник – председател на ДСБ, какво ще реши също военният министър, който е земеделски лидер, каза Георгиева. Тя твърди, че  партньорите в кабинета бяха подменени отдавна с ДПС и АБВ, а РБ, който няма мнозинство много разчиташе на ГЕРБ за подкрепа на съдебната реформа и конституционните промени. Вчера премиерът дори не си направи труда да дойде в парламента, а през това време е ритал мач, добави Стояна Георгиева. 

Тя прогнозира, че СДС ще продължи да подкрепя кабинета като припомни, че още преди гласуването на промените в Конституцията, Божидар Лукарски е критикувал министър Христо Иванов по телевизията на Пеевски.

Според нея  Борисов не иска ДПС официално да влиза в управлението, но вече е факт, че той се съобразява с ДПС и бизнес - интересите на Пеевски. Вече няма никакво съмнение на кого е това правителство. Маските вече падат и е ясен слугинажът на това правителство към бизнес - интересите на Пеевски.

Другата позитивна новина в тази лоша за страната ситуация е, че гражданската енергия започва отново да се събужда. Тези протести показват, че моделът КОЙ продължава да управлява държавата, коментира Георгиева. 

Разговорът с нея предшества опроверганата официално от ДБГ информация, че оттеглят подкрепата си за кабинета.
Още от категорията

Ако "Родопи" и "Марица" са част от Пловдив, винетки няма да има

Община Пловдив не е страна в спора за винетките, защото градът е от табела до табела, коментира пред радио Пловдив кметът Здравко Димитров.  Общините до Пловдив, за да дойдат в града преминават републикански пътища. Адресатът на тяхното искане е Областното пътно управление, освен това стана ясно, че винетките за Ягодово и Катуница няма да..

обновено на 21.02.20 в 14:17
Отличничката на випуск 2019 Анастасия Стефанова, отдясно с бакалавърска шапка

86 сестри и акушерки се дипломираха в МУ - Пловдив

Тържествената промоция на завършилите студентите от три специалности - медицински сестри, акушерки и здравни грижи на Медицинския университет - Пловдив се проведе днес. На церемонията присъства ректорът проф.д-р Мариана Мурджева. Деканът на факултета по обществено здраве проф. д-р Мария Семерджиева каза, че това са специалности, които са..

публикувано на 21.02.20 в 13:50

Президентът мобилизира ГЕРБ и не налива вода на БСП

Ясна политическа битка “на кръв“, която подготвя битката на предстоящите догодина избори – такава е характеристиката на сблъсъка президент- премиер според социолога Мира Радева. Прекият избор на Румен Радев му дава невероятна сила и авторитет и посланието, което излъчва от изявлението за свалянето на доверието към кабинета показва..

публикувано на 21.02.20 в 10:48

Зелената зона е неизбежна, обхватът ще се обсъжда

Проектът за зелена зона в Пловдив е с готовност до два месеца да се разгледа в Общинския съвет – това  е очакването на заместник - кмета по транспорта Тодор Чонов. В предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив той съобщи, че обсъденият в  Общинската комисия по безопасност на движението вчера обхват на зоната изглежда голям, но тепърва ще се..

публикувано на 21.02.20 в 09:50

Милиарди евро за земеделие, опазващо природата и климата

„Зелената архитектура“ в земеделието е основното направление на Общата селскостопанска политика на Европа за периода 2021 – 2027 година . Целта е приспособяване към промените в климата и опазване на околната среда. Все още обаче не се знае как ще изглежда „позеленяването“ в отделните направления и какво ще бъде дофинансирането за..

обновено на 20.02.20 в 16:23