Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Моделът КОЙ продължава да управлява държавата

Ден след подадената оставка на Христо Иванов какво се случва с Реформаторския блок  говорим със Стояна Георгиева – главен редактор на Медиапул. Според нея дали блокът ще се разпадне ще стане ясно след решението на петте партии, които са негови членове. 

Важно е какво ще реши Петър Москов, който е здравен министър и заместник – председател на ДСБ, какво ще реши също военният министър, който е земеделски лидер, каза Георгиева. Тя твърди, че  партньорите в кабинета бяха подменени отдавна с ДПС и АБВ, а РБ, който няма мнозинство много разчиташе на ГЕРБ за подкрепа на съдебната реформа и конституционните промени. Вчера премиерът дори не си направи труда да дойде в парламента, а през това време е ритал мач, добави Стояна Георгиева. 

Тя прогнозира, че СДС ще продължи да подкрепя кабинета като припомни, че още преди гласуването на промените в Конституцията, Божидар Лукарски е критикувал министър Христо Иванов по телевизията на Пеевски.

Според нея  Борисов не иска ДПС официално да влиза в управлението, но вече е факт, че той се съобразява с ДПС и бизнес - интересите на Пеевски. Вече няма никакво съмнение на кого е това правителство. Маските вече падат и е ясен слугинажът на това правителство към бизнес - интересите на Пеевски.

Другата позитивна новина в тази лоша за страната ситуация е, че гражданската енергия започва отново да се събужда. Тези протести показват, че моделът КОЙ продължава да управлява държавата, коментира Георгиева. 

Разговорът с нея предшества опроверганата официално от ДБГ информация, че оттеглят подкрепата си за кабинета.
Още от категорията

Напусна ни писателката Величка Настрадинова

Вълшебния разказвач - писателката Величка Настрадинова, ни напусна днес, съобщи Евгения Тагарева във Фейсбук. "Една светла душа продължава нагоре в другите измерения и светове, за които пишеше в книгите си - земно-неземни... Тъгувам за тази тежка раздяла и още повече тъгувам за това, че по силата на съдбата не можехме да сме до нея в последните й..

публикувано на 28.11.20 в 19:40

Галеристката Анна Дякова в "Добро утро, ден!"

Галеристката  Анна Дякова гостува тази седмица в „Добро утро,ден!“. Създадената преди 25 години от нея галерия „Дяков“ е една от първите в страната.  Ценителите познават липсата на компромис в избора на автори, както и липсата на компромис и в общуването. От тази среща ще научите за специалната и чаша, защо не по-малко специална е и..

обновено на 27.11.20 в 16:53

Твърдата политика към Македония е правилна!

„ След като 75 години в тази държавица е насаждан антибългаризъм, след като се е градила с лъжи и фалшификации, примерно – че бугарите по произход са татаро-монголи, с такива лъжи са се възпитавали редица поколения “ – заяви в интервю за Радио Пловдив проф. Кирил Топалов – дипломат и член на комисията, която преговаря с Македония. „..

публикувано на 27.11.20 в 16:43

Отговорност за "Св. Мина" да поеме Областният кризисен щаб

"18 общини отказаха да направят ковид болници, а Община Пловдив  направихме всичко възможно да я създадем. Това иска обаче време и пари. Някои обаче се надскочиха. Община Пловдив няма необходимия финансов ресурс, всеки разход трябва да премине през гласуване в ОбС. В момента в МБАЛ "Св. Мина" имаме  60 ковид легла с 60  болни, а болницата беше..

публикувано на 27.11.20 в 16:05
Черен петък

Полупразни молове в деня на Черния петък и преди затварянето им

Въпреки Черния петък и последния работен ден за следващите три седмици на моловете у нас, до този час в Пловдив те са полупразни. Това показа наша репортерска проверка.  Посетителите са с маски и споделят, че са дошли главно заради намаленията на стоките, които са от 20 до 70%. Според някои от тях, те са само на хартия. Търговците, обаче,..

публикувано на 27.11.20 в 15:39