Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окончателно: Намалиха данъка за колите в Пловдив!

| обновено на 17.12.15 в 14:09

С абсолютно мнозинство от 49 гласа, без нито един „против” и „въздържал” пловдивските общински съветници решиха данъците на МПС да бъдат намаленни за три категории леки автомобили и за камионите. 

С 9 % пада данъкът за автомобилите от 37 до 55 киловата, с 10% - от 55 до 74 квт, с 13% от 74 до 110 квт.За товарните камиони намалението е 12% Не се предвижда данъчно облекчение за автомобили до 37 и над 110 клв. 

След дебат съветниците отхвърлиха предложението на Костадин Гаров от ПФ и на Дани Каназирева за по-чувствително намаление на данъците и съответно –  изравняване на задълженията за водачите на споменатите категории автомобили с тези, които заплащат гражданите на столицата. 

Само за тази година над 36 хиляди са новорегистрираните автомобили в Пловдив, коментира кметът Иван Тотев с аргумента, че трябва да бъдат приемани решения, които са по-рестриктивни спряма инвазията на МПС в града, като усилията на всички бъдат насочени към разширяване на „синя” зона и увеличенние броя на гражданите, ползващи  велосипеди.

Новата структура на общинската администрация, която трябва да влезе в сила на 1 януари 2016 г., обсъжда Пловдивският ОбС.  Предложението на кмета Иван Тотев  предвижда  броят на заместник-кметовете в районните администрации да бъде увеличен с по един допълнителен щат, а  заместниците  му да станат 7, вместо досегашните 5.  

За културата ще отговаря един заместник-кмет, а досегашният Стефан Стоянов поема секторите образование, развитие, европейски полотики и международно сътрудничество. 

Директорът на Институт „Старинен Пловдив“ Амелия Гешева  ще бъде заместник-кмет по култура и туризъм. 

Двама, вместо един,  както беше досега, ще бъдат заместник-кметовете, които ще поемат  транспорта и обществения ред. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

обновено на 15.07.24 в 11:15

В Марково ще се проведе общоселско събрание заради безводието

В Марково тази вечер ще се проведе общоселско събрание, на което да се обсъди проблема с недостига на вода и предлагания от ВиК режим за ползване. Като причина за безводието от водното дружество изтъкват засушаването, намаления дебит и повишеното потребление, както и това, че питейна вода се ползва за пълнене на басейни и поливане на..

публикувано на 15.07.24 в 10:46

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27